Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TITULARIZARE 2014 în ALBA | 33 de catedre REPARTIZATE, în şedinţa de joi. Care sunt cele mai râvnite posturi din județ și ce spun candidații


Publicat

Joi au început şedinţele publice de repartizare pe posturi şi catedre pentru cadrele didactice cu note de promovare la Titularizare 2014. În judeţul Alba, 33 de candidaţi cu note peste 7 au primit posturi, din cele 54 titularizabile. Pentru restul de 324 de posturi, şedinţa publică de repartizare este pe 5 august, între orele 8.00 şi 21.00. „Bătaia” s-a dat pe catedrele de limba engleză și limba română, dar concurenţă a fost şi pentru educatori, învăţători şi educaţie fizică. Au fost 212 candidaţi care au reuşit să obţină minimum nota 7 la examen şi au avut prioritate la posturile pe perioadă nedeterminată.

Citeşte şi TITULARIZARE 2014 în ALBA: Repartizările pentru 212 candidaţi cu media cel puţin 7. Condiţii şi LISTA posturilor

În urma şedinţei de repartizare pe posturi de joi, 17 candidaţi de la centrul de concurs nr. 1 au primit catedre şi alţi 16 de la centrul de concurs nr. 2 şi-au preluat posturile.

Citește și TITULARIZARE la inspectoratul şcolar, nu în centre de examen. Ministerul Educației pregăteşte SCHIMBĂRI de metodologie pentru 2015

Înainte de contestaţii, potrivit datelor evidenţiate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, din cele 460 de lucrări, 115 (25%) nu au fost notate nici măcar nota 5 la proba scrisă, însă după rezultatele finale 11 candidaţi au luat note de promovare.

Repartizările pe posturi didactice se fac pentru candidaţii din ambele centre de concurs din Alba Iulia, la sediul Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, la sala profesorală, etaj I, Bulevardul 1 Decembrie 1918, Nr. 11.

În etapa I, joi, 31 iulie, a avut loc repartizarea în şedinţă publică, la nivelul centrului de concurs/unitate de învăţământ, a candidaţilor care au obţinut cel puţin media de repartizare 7,00 (şapte) la concursul din 2014, pe posturile didactice/catedrele vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată.

Vezi Posturile_titularizabile_2014

Candidaţii care au susţinut proba scrisă la Centrul de concurs nr. 1, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia s-au prezentat la şedinţa publică de joi, în intervalul orar 9.00 – 11.00, în ordinea alfabetică a disciplinelor de concurs. Pentru acest centru de concurs, au fost disponibile 367 de posturi vacante, din care 30 sunt titularizabile.

Candidaţii care au susţinut proba scrisă la Centrul de concurs nr. 2, Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia s-au prezentat la şedinţa publică de joi, în intervalul orar 11.00 – 13.00, în ordinea alfabetică a disciplinelor de concurs. Pentru acest centru, au fost disponibile 288 de posturi vacante, din care 24 pe perioadă nedeterminată.

Candidaţii care au ocupat un loc în învăţământ în cadrul şedinţei publice de joi s-au declarat mulţumiţi de rezultatele obţinute şi de modul în care a decurs repartizarea. „Având în vedere că au fost 3 posturi la Educaţie Fizică şi Sport, şi eu am prins unul, nu am cum să nu fiu mulţumită”, a declarat una dintre candidate.
Printre candidaţi s-au numărat însă şi nemulţumiţi. Un candidat de la Educaţie Fizică şi Sport a spus că, în urma soluţionării constestaţiilor, unui coleg de-al său i-a fost mărită nota cu 3 puncte.
9,33 este cea mai mare medie la Limba şi literatura română şi a fost obţinută de Popa Andra, care a fost repartizată la Şcoala Gimnazială din Horea.

Candidaţii din alte judeţe sau centre de concurs care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului şi în judeţul Alba pot participa la şedinţa publică de repartizare pe posturi sau catedre vacante pentru angajare cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, la sediul Colegiului HCC, în data de 1 august, în intervalul orar 9.00-10.00.

Repartizările se fac conform Art. 74 (2) din Metodologia – cadru  privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2014-2015, aprobată prin OMEN nr.5451/12.11.2013, cu modificările şi completările ulterioare.

Referitor la modul în care a decurs examenul de titularizare din 21 iulie 2014, Valeriu Cerbu, directorul Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, spune că „în centrul de examinare nr. 1 nu a existat nici o lucrare anulată sau probleme organizatorice”. Posturile care nu vor fi ocupate în această perioadă, vor fi ocupate la suplinire.

Debutanţii se pot angaja cu condiţia de a-şi susţine în decurs de un an examenul de definitivat.

În cazul în care există două sau mai multe medii la fel, departajarea se face în funcţie de următoarele criterii: gradul didactic al candidaţilor, media de repartizare, media de la licenţă, respectiv, media de la Bacalaureat, pentru candidaţii care au absolvit liceu cu profil pedagogic.

„Candidaţii care vor fi repartizaţi trebuie să se prezinte în data de 1 septembrie 2014 la unităţile de învăţământ unde au primit post, în caz contrar riscă să-şi piardă locul pe care l-au câştigat prin concursul de titularizare”, subliniază Valeriu Cerbu.

În etapa I de repartizare, vineri, 1 august 2014, are loc repartizarea, în şedinţă publică, a candidaţilor cu media de repartizare minimum 7,00 (şapte), pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul centrelor de concurs în care au susţinut atât proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, cât şi proba scrisă sau în alte centre de concurs în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului.

Vezi şi INSTRUIRE_repartizare_candidati

Candidaţii se legitimează cu BI/CI sau pot fi reprezentaţi de o altă persoană, prin procură notarială în original. În cazul în care candidatul nu este prezent personal sau printr-un împuternicit la şedinţa publică de repartizare, cererea acestuia nu se soluţionează.

La etapele de repartizare din perioada 31 iulie – 1 august nu pot participa candidaţii care nu au dobândit definitivarea în învăţământ şi nu mai îndeplinesc condiţiile legale de înscriere la examenul naţional de definitivat.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.

Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Potrivit CALENDARului pentru Titularizare – sesiunea 2014, până în 2 august 2014, are loc transformarea posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioadă nedeterminată rămase neocupate, în posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă determinată şi reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioadă determinată;

Etapa a II-a de repartizare se desfăşoară în perioada 4-5 august 2014:

– repartizarea în şedinţă publică, la nivel de centru de concurs/unitate de învăţământ, a candidaţilor care au obţinut cel puţin media de repartizare 5,00 (cinci) la concursul din sesiunea 2014, conform art. 58 alin. (10) din Metodologie, în ordinea descrescătoare a mediilor, pe posturile didactice/catedrele vacante/rezervate publicate pentru angajare pe perioadă determinată:

– repartizarea în şedinţă publică, la nivelul centrului de concurs/unitate de învăţământ, a candidaţilor care au obţinut cel puţin media 5 (cinci) la concursul din sesiunea 2014, conform art. 58 alin. (10) din Metodologie, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, pe posturile didactice/catedrele vacante/rezervate publicate în vederea angajării pe perioadă determinată.

În 5 august 2014:

– transmiterea, la inspectoratele şcolare, a listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate complete şi incomplete reactualizate, a listei candidaţilor repartizaţi şi a listei candidaţilor rămaşi nerepartizaţi;

– publicarea, la inspectoratele şcolare, a listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate complete şi incomplete rămase neocupate, a listei candidaţilor repartizaţi şi a listei candidaţilor rămaşi nerepartizaţi.

În perioada 6-29 august, se emit şi comunică deciziile de repartizare pe post/catedră.

Ioana MIHUȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă: Pro România și ALDE, împreună vom deveni o forță. Suntem singurii care facem o opoziție serioasă

Publicat

PRO ROMÂNIA și ALDE prin “PROmisiunea ieșirii din criză”, reprezintă construcția care are ideile și resursele punerii în practică după alegeri a acestui obiectiv al tuturor românilor.

În momentul de față suntem singurii care facem opoziție serioasă atunci când drepturile cetățenești ne sunt încălcate; când sectoare întregi de activitate sunt închise și distruse; când se fac legi cu dedicație sau când autoritățile județene și centrale fac contracte cu dedicație din banii și taxele noastre.

În Alba, PRO România și ALDE au decis să formeze o singură echipă, PRO cetățeni și PRO dezvoltarea județului. Suntem un județ care am fost și încă suntem conduși de aceiași oameni… iar vocea și nevoile noastre nu au fost și nu sunt ascultate.

ÎMPREUNĂ vom deveni o FORȚĂ. De mult prea multe ori a trebuit să votăm contra cuiva sau a ceva. Este momentul să luăm decizia corectă și să votăm PRO!

IOAN LAZĂR, Candidat Camera Deputaților PRO ROMÂNIA

COSMIN ARION, Candidat Senat PRO ROMÂNIA

HORAȚIU FLOREA, Președinte PRO ROMÂNIA ALBA

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Gabriel Pleșa: Viceprimarii municipiului Alba Iulia vor fi votați săptămâna viitoare. Care sunt propunerile USR PLUS, PNL și PSD

Publicat

Primarul Gabriel Pleșa a declarat luni, după ședința extraordinară a Consiliului Local, că cei doi viceprimari ai municipiului vor fi votați cei mai târziu, luni, 2 noiembrie.

Deși votul pentru cei doi viceprimari trebuia să aibă loc astăzi, 26 octombrie negocierile purtate de USR PLUS cu PNL și PSD nu s-au concretizat. 

Mai mult de atât, Gabriel Pleșa a făcut publice numele consilierilor locali propuși de cele trei partide pentru fotoliul de viceprimari. 

USR PLUS în timpul negocierilor l-a propus pe fostul liberal Emil Popescu, PNL dorește cele două funcții de viceprimari, iar unul dintre cei propuși este Marius Filimon. De asemenea și PSD Alba a propus la negocieri două persoane: pe Bogdan Medrea și Alin Stanciu.

Gabriel Pleșa a mai spus că o alianță firească după votul din 27 septembrie ar fi cu PNL, deoarece cele două partide au cei mai mulți consilieri locali.

De asemenea, primarul municpiului a mai declarat că în cadrul Primăriei Alba Iulia vor fi demarate două audite: unul financiar și altul pentru angajații instituției.

Cel mai probabil auditul pentru angajați va fi gata până la jumătatea lunii ianuarie a anului 2021.

Context

Într-un comunicat de presă transmis luni, 26 octombrie, ”Alianța USR- PLUS anunță că discuțiile pentru formarea unei majorități în Consiliul Local Alba Iulia care să permită alegerea viceprimarilor și susținerea proiectelor importante pentru oraș nu s-au încheiat. În același timp, discuțiile cu Partidul Național Liberal au ajuns într-un impas în condițiile în care PNL Alba insistă pentru obținerea ambelor posturi de viceprimar.

După alegerile locale din acest an, USR-PLUS a lansat la Alba Iulia o consultare cetățenească unică în politica românească întrebând albaiulienii cum ar dori să arate viitoarea majoritate în Consiliul Local. Componența Consiliului Local Alba Iulia, respectiv 9 consilieri PNL, 7 USR – PLUS, 4 PSD și un independent, nu permite niciunui partid să aibă majoritate. Au fost lansate două sondaje, un sondaj în stradă și unul on line, iar pentru că rezultatele pentru PNL și PSD au fost apropiate s-a decis să aibă loc discuții cu ambele partide pentru susținerea alegerii viceprimarilor și susținerea „Angajamentului pentru Alba Iulia”, un set de proiecte importante pentru viitorul municipiului.

Discuțiile cu Partidul Național Liberal au avut loc în mai multe runde, însă s-au blocat deoarece conducerea organizației nu au acceptat solicitările USR-PLUS: un viceprimar din partea ambelor formațiuni, susținerea „Angajamentului pentru Alba Iulia”, realizarea unui audit al activității Primăriei Alba Iulia și retragerea din Consiliul Local a celor care au făcut parte din vechea conducerea administrativă.

În schimb, PNL, prin vocea președintelui organizației județene Mircea Hava, a cerut  ambii viceprimari, fără să anunțe și numele persoanelor din PNL propuse pentru aceste funcții.

Discuțiile cu PSD s-au derulat pe baza acelorași principii, însă organizația a acceptat ca, în schimbul susținerii unui viceprimar, să accepte „Angajamentul pentru Alba Iulia” și realizarea unui audit intern. Propunerea USR-PLUS pentru Partidul Social Democrat a fost să susțină crearea unei majorități locale, însă să nu participe la guvernarea locală, respectiv să nu își propună un viceprimar.

Având în vedere faptul că în ultima perioadă, PNL și PSD s-au angajat în Alba într-un proces de reformare internă, am decis amânarea formării unei majorități în Consiliul Local Alba Iulia așteptând ca noii reprezentanți ai celor două organizații locale să analizeze încă o dată propunerile USR-PLUS.

Alianța USR-PLUS anunță albaiulienii că nu va negocia principiile și proiectele cu care a câștigat Primăria Alba Iulia, iar orice majoritate locală va fi formată strict pentru susținerea dezvoltării municipiului. De asemenea, USR-PLUS nu va accepta în conducerea administrativă oamenii din vechea conducere a primăriei și cere inclusiv retragerea acestora din Consiliul Local pentru situația în care au adus Alba Iulia”, au declarat reprezentanții USR PLUS.

 

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

ACCIDENT în lanț la Valea Lungă, provocat de un șofer de 19 ani, care conducea băut. Patru mașini avariate

Publicat

politie noaptea

Patru mașini avariate și dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului. Este urmarea unui accident petrecut duminică la Valea Lungă.

Potrivit IPJ Alba, un tânăr de 19 ani, din Valea Lungă, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Victoriei din localitatea Valea Lungă, ar fi pierdut controlul asupra acestuia și ar fi intrat în coliziune cu altă mașină, provocând o tamponare în care au fost implicate, în final, 4 autoturisme și o remorcă.

În urma testării conducătorului auto care a provocat tamponarea, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Accidentul s-a petrecut duminică noaptea, în jurul orei 1.00 și s-a soldat doar cu pagube materiale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

IPJ Alba: 177 persoane amendate pentru că nu au avut mască sau au purtat-o necorespunzător, în ultimele 24 de ore

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  În ultimele 24 de ore au fost depistate 177 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară. Au fost aplicate amenzi în valoare de 7.000 de lei și a fost depistată o persoană care nu a respectat obligația de a nu părăsi domiciliul, fiind carantinată, transmite IPJ.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 172 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 189 de mijloace de transport, din care 46  mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.557 persoane.

Echipele de control au depistat 177 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și o persoană care nu a respectat dispoziția de carantinare la domiciliu, ca urmare a faptului că a fost contact direct cu o persoană infectată,  acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 7.000 de lei.

Au fost organizate 11 acțiuni punctuale, la care au fost folosite efective suplimentare.

În Blaj a fost organizată o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost verificate 16 societăți comerciale și fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, din care 20 pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

La Cugir  polițiștii au verificat 12 societăți comerciale, au legitimat 42 de persoane și au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, spații publice dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate au participat 152 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, lucrători ISU precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

”Stimați cetățeni, este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.

Polițiștii vor continua verificările, iar în cazul în care vor constata abateri de la normele privind măsurile de protecție, vor lua măsuri”, transmite IPJ.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate