Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Toate companiile cu capital de stat, inclusiv cele locale, vor fi puse sub controlul Guvernului, printr-o super-agenție

Publicat

Toate companiile și regiile autonome cu capital de stat vor fi puse sub controlul Guvernului, iar administratorii și directorii vor putea fi dați afară.

Camera Deputaților a votat miercuri o lege care prevede înființarea unei super-agenții prin care firmele deținute de ministere, primării, consilii județene și agenții de dezvoltare intra-comunitară (așa-numitele ADI) vor fi puse sub controlul direct al premierului și al secretarului general al Guvernului.

Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) va controla aceste companii în mod absolut, scrie Economedia.

De exemplu, un articol din proiect arată cât de ușor vor putea fi dați afară administratorii unei companii cu capital de stat, chiar dacă sunt numiți pe mandate de patru ani, pe motiv că nu își îndeplinesc indicatori-cheie de performanță, stabiliți de altfel chiar de conducerea AMEPIP, subordonată guvernului:

  • ”În situația în care indicatorii cheie de performanță nu sunt refăcuți la nivelul minim aprobat, AMEPIP transmite autorității publice tutelare măsura revocării administratorilor numiți și reluarea procedurii de selecție, cu informarea Guvernului în acest sens”.

Mai mult, această agenție se va auto-finanța din amenzi și din alocarea a 0,1% din veniturile totale ale companiilor de stat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax