Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Toate spitalele din Capitală, obligate să realizeze circuite pentru a primi pacienți COVID. Este nevoie ”stringentă” de locuri

Publicat

Autoritățile încearcă să găsească soluții la aglomerarea spitalelor COVID din cel mai afectat oraș al României: București. Acolo s-au înregistrat, doar în ultimele 24 de ore, 669 de cazuri noi, iar multe dintre unitățile sanitare destinate celor cu Covid nu mai au locuri libere.

Toate spitalele din Capitală trebuie să se reorganizeze astfel încât să creeze circuite pentru internarea pacienților COVID-19 pozitivi.

Solicitarea a fost transmisă, miercuri, spitalelor, de Direcția Generală de Sănătate Publică a Municipiului București (DGSPMB).

Spitalele din București au primit o adresă semnată de DGSPMB prin care se solicită reorganizarea astfel încât să se creeze circuite pentru internarea pacienților COVID-19 pozitivi.

„Urmare a situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei COVID-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare de fază I, fază II și suport COVID-19, să solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienților COVID-19 pozitivi cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, au transmis reprezentanții DGSPMB către spitale.

Potrivit acestora, este nevoie „stringentă” de mărirea capacității de tratament COVID-19, în contextul măririi progresive a ratei de incidență cumulată la 14 zile, care, marți, era de 2,69 la mia de locuitori, în Capitală.

Capitala a înregistrat, doar în ultimele 24 de ore, 669 de cazuri noi, iar multe dintre unitățile sanitare destinate celor cu Covid nu mai au locuri libere.

Până acum, doar Spitalul Universitar a făcut o secție specială, pentru astfel de situații.

Aici vor fi internați pacienții depistați pozitiv în cadrul unității sanitare, care au nevoie și de intervenții chirurgicale, dar care nu necesită internare într-o secție de terapie intensivă.

Sursa: Stiripesurse, stirile ProTV

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax