Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TOP 5 – Cele mai avariate modele de mașini de pe șoselele din Europa. Pe ce loc se află Dacia în clasament

Publicat

Dacia se află în top cinci cele mai avariante mașini de pe șoselele din Europa din cauza șoferilor care se supraestimează la volan și ajung în situații limită.

Un studiu publicat de Digi24.ro arată că mai multe modele ale autoturismului românesc Dacia sunt implicate în accidente rutiere frecvent.

Înaintea mașinii fabricată în țara noastră se află însă alte modele de autoturisme din mărci mult mai scumpe cum ar fi BMW, Lexus și Jaguar.

Top 5 – mărci mașini avariate

1. Lexus (GS, CT, NX)

2. Subaru (Forester, Legacy, OutBack)

3. Jaguar (XF, XJ, XE)

4. BMW (3 Series, 5 Series, X5)

5. Dacia (Sandero, Duster, Logan)

Pe primul loc în topul mașinilor avariate se află Lexus, o mașină de multe ori prea puternică pentru șoferii nesiguri. Studiul arată că, deși aceste autoturisme sunt robuste și rezistente, este suficient să ajungă pe mâna unui șofer neexperimentat și la o manevră greșită imediat are loc un accident.

Pe locurile doi și trei se află Subaru și Jaguar mașini puternice și pregătite pentru autostrăzi, drumuri naționale dar și zone mai avariate. Potrivit studiului multe dintre ele au ajuns pe mâinile unor șoferi nepregătiți și au ajuns să fie lovite frecvent.

Pe locul patru este BMW, un autoturism recunoscut pentru viteză, putere și rezistență. Acest tip de mașină este preferat de multe ori de tineri sau de iubitorii de viteză și multe mașini ajung să fie implicate în accidente.

Pe locul cinci este Dacia, una dintre cele mai ieftine mașini din Europa. Acesta este și motivul pentru care sunt achiziționate de șoferi care le folosesc drept cal de bătaie, fără să țină cont de pericolele la care se expun. Modelele cele mai implicate în accidente sunt Sandero, Duster și Logan.

Top 10 țări cu cel mai ridicat procentaj de mașini avariate

  1. Polonia
  2. Lituania
  3. Slovacia
  4. Cehia
  5. Ungaria
  6. România
  7. Croația
  8. Letonia
  9. Ucraina
  10. Rusia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax