Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TOP cele mai SCUMPE facultăţi din învăţământul de stat. Ce taxe sunt la Universitatea din Alba Iulia

Publicat

uab Şi în acest an, tinerii care nu au prins un loc subvenţionat la facultate au de plătit cel mai mult pentru specializările de la arte. Sumele ajung până la 10.000 de lei, cu mult mai mult faţă de o facultate particulară, spre exemplu, de acelaşi profil. De asemenea, taxe mari sunt şi la medicină. În Alba Iulia, la UAB, cea mai mare taxă este de 3600 lei pe an, la informatică în engleză.

Într-un top al celor mai scumpe facultăţi din învăţământul de stat, pe primul loc este Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Aici, taxa anuală este de 10.000 de lei.

La UMF Bucureşti – Medicină, taxa este de 9000 de lei pentru fiecare an de studiu.

Comparativ, la Universitatea Politehnică, studenţii au de plătit 4000 de lei taxă anuală pentru locurile nesubvenţionate.

La Alba Iulia, Universitatea “1 Decembrie 1918”, cea mai mare taxă o au de plătit studenţii care se vor specializa în Informatică, în limba engleză şi anume 3600 de lei pe an. Administrarea afacerilor în limba engleză “costă” 3.300 de lei pe an, iar Muzică religioasă, 3000 lei pe an. În rest, taxele variază între 2000 de lei şi 2400 de lei pe an.

Vezi AICI toate taxele şi locurile de la UAB.

Revenind la cele mai scumpe studii pentru specializările în arte, de exemplu, la facultatea particulară “Spiru Haret”, un an de studiu la Facultatea de Arte costă 2.750 de lei.

La UNATC “I. L. Caragiale”, Facultatea de Teatru, taxele ajung la 5.000 pentru studiile de licenţă.

În schimb, la Universitatea “Babeș- Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru şi Televiziune sunt taxele cele mai mari, de 5.500 lei/an.
La Medicină, un alt exemplu este UMF Iaşi, cu 6.000 lei pe an.
Potrivit regulilor de funcţionare a universităţilor, fiecare instituţie îşi stabileşte taxele pentru studenţii care intră pe locuri nesubvenţionate de la buget. Nu dau justificări privind nivelul acestora.

sursă: jurnalul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax