Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

TOP mărci maşini decapotabile vândute în România. În judeţul Alba este cel mai vechi autoturism din această categorie

Publicat


opel astra convertibleCele mai multe mașini decapotabile vândute în România sunt mai vechi de 15 ani şi au proprietari din București. În judeţul Alba însă se află cea mai veche: are 19 ani şi o lună.

Segmentul decapotabilelor “la mâna a doua” din România reprezintă doar 2,4% din totalul anunțurilor de vânzare pentru mașini second-hand.

Topul primelor zece mărci de decapotabile second hand comercializate este condus de Opel (17% din total), urmat de Volkswagen (11,7%), BMW (8,4%), Renault (8,2%), Ford (7,1%), Suzuki (6,8%), Mercedes-Benz (6,7%), Peugeot (6,6%), Audi (4,1%) și Fiat (3,4%).

La capitolul uzură, analiza de specialitate arată că 44% dintre decapotabilele second hand aflate la vânzare au peste 15 ani vechime, iar vârsta medie este de 14 ani și 9 luni, mai mare în comparație cu vârsta medie a vehiculelor berline, de 13 ani și 11 luni, respectiv a hatchback-urilor (13 ani și 3 luni).

Conform portalului VeziCatFace.ro, raportat la nivel de județ, cele mai multe astfel de mașini se vând în București (14,6%), urmat de Cluj (4,7%) și Timiș (4,6%).

Mașinile decapotabile scoase la vânzare, cu cea mai mică vârstă medie se găsesc în Brăila (12 ani și 9 luni), Galați (13 ani și 5 luni) și București (13 ani și 7 luni), în timp ce, la polul opus, județele în care astfel de autovehicule au media de vârstă mai ridicată sunt: Alba (19 ani și o lună), Covasna (18 ani și 10 luni) și Teleorman (17 ani și 5 luni).

În ceea ce privește numărul mediu de kilometri parcurși de mașinile vândute în România, acesta variază astfel: decapotabile — 142.000 km, hatchback-uri — 155.000 km, berline — 168.000 km, break-uri — 188.000 km și monovolume — 193.000 km.

În funcție de prețurile medii ale unei decapotabile second hand, cele mai ieftine se găsesc în Covasna (2.356 euro), Suceava (2.452 euro) și Vaslui (2.351 euro), iar cele mai scumpe în București (6.557 euro), Galați (5.674 euro) și Constanța (5.403 euro).

Potrivit sursei citate, la nivel național, prețul mediu este de 4.023 euro, mai mare decât prețul mediu al hatchback-urilor (3.120 euro) sau al break-urilor (3.480 euro).

Analiza VeziCatFace.ro a fost realizată pe o bază de peste 160.000 de anunțuri de vânzare second hand culese în intervalul aprilie-iunie 2015. VeziCatFace.ro este o platformă online de consultanță auto, iar printre serviciile oferite se află: evaluarea de mașini second hand, calculul deprecierilor auto și costul total pe 5 ani.

sursa: agerpres


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. dddd

  vineri, 24.07.2015 la 10:06

  Vreti sa spuneti ca cea mai veche masina decapotabila din Romania are 19 ani vechime?
  Ca vad un anumit site de vanzari care are masini decapotabile de vanzare de prin anii ’70.
  Nu prea inteleg care e faza…

  • moderatorul de serviciu

   vineri, 24.07.2015 la 12:23

   …..cea mai veche masina decapotabilă scoasa la vanzare pe un site specializat in vanzari auto

 2. dddd

  vineri, 24.07.2015 la 13:39

  Ati cautat pe a u t o v i t. r o? Ca acolo vad de vanzare masini decapotabile care au 35 de ani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Ziua Porților Deschise la Curtea de Apel Alba Iulia. Acces la compartimentele instanței, de Ziua Europeană a Justiției

Publicat

prefectura

Curtea de Apel Alba Iulia organizează vineri, 25 octombrie, „Ziua Porţilor Deschise”. Cei interesați au ocazia să viziteze compartimentele instanței și să afle despre circuitul dosarelor și cum să acceseze informații despre soluționarea acestora. Evenimentul se desfășoară la sediul instanţei, în  Alba Iulia, strada Ion I.C. Brătianu, nr.1, în cadrul programului de lucru 8.00-16.00. Manifestarea […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Cel mai prestigios liceu din Cugir și-a recâștigat în instanță titlul de ”Colegiu Național”. A obținut anularea unui ordin al ME

Publicat

Colegiul National "David Prodan" Cugir

Consiliul Local Cugir și Colegiul Național “David Prodan” au câștigat procesul pentru anularea ordinului prin care Ministerul Educației Naționale (MEN) a retras titlul de “Colegiu Național” celei mai importante instituții de învăţământ din oraş. Mai mult, au reușit anularea unui ordin de ministru prin care colegiile naționale puteau fi declasificate în licee teoretice, în funcție […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SÂMBĂTĂ: Garda Apulum sărbătorește șapte ani de activitate. Reprezentație la Poarta IV a Cetății Alba Carolina

Publicat

Garda Apulum, formată din Legiunea a XIII-a Gemina, Lupii Apoulonului și Ludus Apulensis, pregătește o reprezentație specială, sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 13.00. Evenimentul se desfășoară în fața Porții IV a Cetății Alba Carolina și marchează șapte ani de activitate a organizației. Proiectul de reconstituiri istorice antice a debutat în Alba Iulia la 26 […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul Orban ajunge joi în Parlament. Cum arată noua LISTĂ de miniștri

Publicat

parlament

Ludovic Orban, premierul desemnat, urmează să depună în Parlament joi, la ora 16:00, lista miniştrilor şi programul de guvernare, cu o zi înainte de expirarea termenului constituţional de 10 zile, precizează surse politice pentru știripesurse.ro. Liderul PNL s-a înţeles până acum cu USR, ALDE, PMP şi UDMR pentru susţinerea guvernului în Parlament, iar miercuri are […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate