Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

TOPUL FIRMELOR 2011: Trofee pentru creativitate şi distincţii de excelenţă, oferite de Camera de Comerţ. Vezi lista companiilor premiate


Publicat

Activitatea societăţilor comerciale din judeţul Alba de anul trecut a fost premiată, vineri, în cadrul evenimentului “Topul firmelor 2011″. Festivitatea de acordare a diplomelor, firmelor clasificate, precum şi recepţia pentru oamenii de afaceri s-a desfășurat la restaurantul Hotelului „Astoria” din Alba Iulia. Au fost prezenți peste 600 de reprezentanți ai companiilor care susţin practic economia județului Alba, de pe urma contribuțiilor cărora funcționează o mare parte din instituțiile bugetare locale.

Evenimentul  a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Alba şi reprezintă o recunoaştere a rezultatelor obţinute de societăţile comerciale din judeţ, în anul precedent. “Topul firmelor 2011″ a început de la ora 17.00, iar invitaţi la manifestare au fost personalităţi, oficialităţi, precum şi reprezentanţi ai unor importante instituţii din judeţ.

 

Trofeul creativităţii a fost obţinut de următoarele firme în ordinea locurilor din top:

1.       Albalact

2.       Dacia Plant SRL Sebeş

3.       Jidvei SRL Filiala Alba

4.       Transavia SA

5.       Supremia Grup

6.       Centrul de Cercetare, Proiectare şi Producţie Refractare SA Alba Iulia

7.         Elis Pavaje 

8.         Apulum SA

9.         Apulum 94 SRL Hăpria

10.       Apidava SRL Blaj

11.       Rohofer SRL Alba Iulia.

În cadrul topului, firmele care s-au clasat în ediţiile din 2008, 2009, 2010 pe primul loc au primit distincţii de excelenţă. Este vorba despre:

 1. Agra Consult SRL
 2. Albalact SA
 3. Albena Trade Tur SA
 4. Aloref SRL
 5. ALS România SRL
 6. Antel SRL
 7. APA-CTTA SA
 8. Apidava SRL
 9. Arieşul Conf SA
 10. Ascensorul SRL
 11. Blackie Vet SRL Blaj
 12. CGP Vulturul Alba SRL 
 13. Casa Auto Sebeş SRL
 14. Centrul de Cercetare, Proiectare şi Producţie Refractare SA
 15. Comsat Electronic SRL
 16. Condorul Protecţie şi Pază SRL
 17. Construcţii şi Servicii SRL Sebeş
 18. Cuplaje Prod SRL Cugir
 19. Dacia SA
 20. Delta Plus SRL Sebeş
 21. Domeniile Boieru SRL Ciumbrud
 22. Electrosim SRL Sîntimbru
 23. Elis Pavaje SRL Petreşti
 24. Elit SRL
 25. Ensol SRL
 26. Euro Star Group SRL
 27. Europexpres SRL
 28. Express Curier SRL Ciugud
 29. Fitomar SRL Vinţu de Jos
 30. Florea Grup SRL
 31. Gami Clean SRL
 32. General Game SRL Sîntimbru
 33. Gida Electra SRL
 34. Giro SRL
 35. GLC Tecnospark SRL Oiedjea
 36. Grup Corint SA Sîntimbru
 37. Holzindustrie Schweighofer SRL Sebeş
 38. I.A.M.U SA
 39. Idea Glass SRL
 40. Instalatorul SA
 41. IPEC SA
 42. Jidvei SRL Filiala Alba
 43. Kronospan Sepal SA Sebeş
 44. Lin&Ema SRL Vâltori
 45. Mercado SRL
 46. Newamport Compani SRL Bistra
 47. Omig SRL
 48. Oprean SRL
 49. Parc SA
 50. Prometeu SRL
 51. Qual Media Group SRL
 52. Rekord SRL
 53. Riviera Company SRL Blaj
 54. Saga SRL
 55. Saturn SA
 56. Savini Due SRL Sebeş
 57. Serv Com – Impot Export Trading SRL Alba Iulia
 58. Simpe SRL Sebeş
 59. Societatea Comercială Filiala Pentru Reparaţii şi Servicii Hidroserv Sebeş SA
 60. Studio 47 MS SRL
 61. Tobimar SRL
 62. Trans Inviniş&CO SRL
 63. Transavia SA
 64. Transilvania Societate Cooperativă Meşteşugărească
 65. Tue SRL
 66. Unirea Pres SRL.

 

Firmele care s-au clasat pe primul loc în top în ediţiile 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 au primit din partea Camerei de Comerţ şi Industrie Alba trofee de excelenţă:

 1. Albalact SA
 2. Albena Trade Tur SA
 3. Centrul de Cercetare, Proiectare şi Producţie Refractare SA
 4. Dacia SA
 5. Delta Plus SRL
 6. Elit SRL
 7. Europe Expres SRL
 8. Expres Curier SRL
 9. Fitomar SRL (Vinţu de Jos)
 10. Florea Grup SRL
 11. IAMU SA Blaj
 12. Instalatorul SA
 13. Jidvei SRL Filiala Alba
 14. Lin & Ema
 15. Mercado SRL
 16. Parc SA
 17. Record SRL
 18. Savini Due SRL Sebeş
 19. Simpe SRL Sebeş
 20. Tobimar SRL
 21. Trans Iviniş & Co SRL
 22. Transavia SA
 23. Unirea Pres SRL.

Vedeţi în fotografiile ataşate lista companiilor premiate la Topul firmelor 2011. Daţi click pentru a mări fotografia:

 

Vă prezentăm o galerie foto de la evenimentul  desfăşurat  la Restaurant „Astoria:

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. Pingback: MÂINE | Topul firmelor, ediția XX : Cele mai competitive companii din Alba, premiate de Camera de Comerț și Industrie | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Pensiile vor crește cu 14% de la 1 septembrie. Punctul de pensie ajunge la 1442 de lei, iar indemnizația minimă crește cu 96 lei

Publicat

foto: captura video/ Digi24
Pensiile vor crește cu 14% de la 1 septembrie, reiese din proiectul rectificării bugetare întocmit de Guvern. Inițial, potrivit legislației muncii, pensia trebuia să crească cu 40% la 1 septembrie 2020.

Acest procent a fost însă abandonat din momentul în care România a fost pusă sub ordonanțele militare de distanțare socială, iar situația bugetului s-a deteriorat rapid pe urma întreruperii mai multor tipuri de activități economice.

Citește și Vechimea în muncă va putea fi cumpărată. Persoanele care nu au cotizat suficient pentru pensie vor putea plăti pentru 6 ani

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a ieșit din conferința de presă în care a prezentat liniile mari ale rectificării bugetare, fără a mai răspunde la întrebările jurnaliștilor. Au fost invocate defecțiuni tehnice. Pe cursul prezentării evitase să spună cifra de majorare a pensiilor de la 1 septembrie.

Cu cât se măresc pensiile la 1 septembrie

Potrivit proiectului de buget întomit de Guvern ​”Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei.
 
Totodată, se propune majorarea începând cu aceeași dată a indemnizației minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei”, se arată în nota de fundamentare.

Citește și Noi prevederi pentru pensionarii cu stagiul de cotizare mai mic de 15 ani, în proiectul Legii Salarizării. Ce alegere pot face

De asemenea, se propune ca măsura de aplicare devansată a nivelului de salarizare stabilit pentru anul 2022, pentru personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ să se aplice de la 1 septembrie 2021.

Aprobarea acestor măsuri conduce la reducerea semnificativă a necesarului de finanțare pentru majorarea pensiilor și salariilor personalului didactic, atât în anul 2020 (de la 11,2 miliarde lei la 3,6 miliarde lei) cât și în anul 2021 (de la 34,3 miliarde lei la 19,3 miliarde lei) precizează surse din guvern citate de economica.net.
 
”Pensiile vor creşte în 2020 cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii vreodată şi care se pune în plus la punctul de pensie”, a declarat, joi, ministrul Finanţelor Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă privind rectificarea bugetară.

”Punctul de pensie, valoarea punctului va avea cea mai mare creştere, cea mai mare sumă pe care o vom vedea în plus la punctul de pensie, pe care am avut-o vreodată.

PSD, niciodată, nu a mărit pensiile cu această sumă, deşi a avut perioade de creştere economică una după alta, trei ani de zile, nu datorită lor ci datorită contextului economic internaţional şi tot nu au mărit pensiile cu această sumă”, a precizat Cîțu.
 

surse: economica.net, hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări ce vor fi aduse programului IMM Invest: De la anul se spune „adio” subvenționării dobânzilor

Publicat

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) intenționează să modifice programul IMM Invest. Deși a fost deja anunțată majorarea plafonului la 20 miliarde lei, se pare că actul normativ conține și alte modificări. Una dintre cele mai importante este legată de subvenționarea dobânzii.

Conform proiectului publicat în dezbatere de MFP, dacă Comisia Națională de Strategie și Prognoză prevede o creștere economică mai mare în 2021 decât în 2020 (ceea ce e mai mult decât posibil, având în vedere că 2020 este cel mai afectat din cauza restricțiilor din prima parte a anului), atunci nu se mai acordă granturile pentru plata dobânzilor. Deci, cu acest act normativ s-ar spune „adio” subvenționare.

„Perioada de acordare a grantului pentru plata dobânzii este de 8 luni de la data acordării creditului. Acordarea grantului pentru anul 2020 se realizează conform schemei de ajutor de stat prevăzută la art.II, iar pentru anii următori se aprobă anual printr-un act normativ cu putere de lege doar în condiţiile în care creşterea economică estimată de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză se situează sub nivelul creşterii economice din anul 2020. Acordarea grantului se realizează în condiţiile respectării prevederilor legislaţiei din domeniul ajutorului de stat în vigoare”, se precizează în proiectul de OUG.

Modificări aduse:

– implementarea unei perioade standard de subvenționare a dobânzii de 8 luni de la data acordării creditului, pentru crearea unor condiții egale pentru toți beneficiarii ce accesează programul;

– crearea posibilității microîntreprinderilor și întreprinderilor mici pentru accesarea creditelor/liniilor de credit pentru finanțarea capitalului de lucru de valori mai mari, de până la 5 milioane lei;

– eliminarea cerinței prin care beneficiarii programului se obligau să nu disponibilizeze personalul existent până la data de 31 decembrie 2020;

– creșterea perioadei până la data de 31 octombrie 2021 până la care pot fi efectuate plățile reprezentând grantul în cadrul schemei de ajutor de stat concomitent cu creșterea bugetului și plafonului de garantare al schemei;

– creșterea plafonului total al garanțiilor ce pot fi acordate în cadrul Programului la suma totală de 20 miliarde lei pentru acomodarea solicitărilor de credite existente;

– suplimentarea bugetului schemei de ajutor de stat aferent granturilor până la suma de 1,106 milioane lei, aproximativ 228,42 milioane euro, în condițiile creșterii plafonului total al garanțiilor care pot fi acordate în anul 2020 la suma de 20.000.000.000 lei

sursa: hotnews.ro, mfinanțe.gov.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Lovitură pentru samsarii de locuri de muncă: Muncitorii români din Germania vor semna contracte de muncă direct cu angajatorii

Publicat

Lucrătorii români care muncesc în industria cărnii în Germania vor semna, de la 1 ianuarie 2021, contracte de muncă direct cu angajatorii germani, şi nu cu companii care intermediază forţa de muncă, a transmis, joi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii  a scris pe contul ei de facebook că modificarea condiţiilor de muncă pentru aceşti lucrători români din Germania se datorează implicării omologului său german, Hubertus Heil, în îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale lucrătorilor români.

„Imediat după discuţiile purtate cu ocazia deplasării mele în Germania în luna mai, ministrul Heil s-a implicat în pregătirea (între timp şi adoptarea) unor schimbări ambiţioase în legislaţia germană a muncii, în primul rând, prin întărirea responsabilităţii angajatorilor faţă de angajaţi. În industria cărnii se lucra prin intermediari, folosindu-se contracte de antrepriză. Se vor schimba lucrurile; de la 1 ianuarie – cetăţenii străini inclusiv românii vor avea contract de muncă individual direct cu angajatorul, proprietarul firmei astfel acesta fiind direct responsabil de condiţiile de muncă ale tuturor angajaţilor”, a scris Violeta Alexandru.

Autorităţile germane vor obliga angajatorii germani să înregistreze cu acurateţe orele lucrate de lucrătorii români.

„Mulţi dintre românii care lucrează în străinătate îmi scriu despre faptul că nu le este respectat programul de muncă din contractele de muncă. În Germania se va introduce un control strict al programului de muncă. Evidenţa orelor de muncă se va ţine electronic. S-a început în industria cărnii. Este bine şi pentru angajator pentru că are o evidenţă strictă a prezenţei la serviciu, dar mai ales pentru angajaţi pentru că vor putea evalua la finalul lunii sau la finalul contractului, după caz care este toată activitatea depusă şi care sunt drepturile salariale cuvenite mai ales în situaţia în care efectuează ore suplimentare”, a notat Violeta Alexandru.

Ministrul român al Muncii a explicat că i-a propus omologului german introducerea în toate contractele de muncă pentru lucrătorii români a unor standarde minime care să aibă ca efect eliminarea completă a posibilităţii ca muncitorii români să nu înţeleagă anumite condiţii din document, după cum se plâng în prezent mulţi angajaţi români din Germania că se întâmplă.

„Va creşte numărul de controale cu o atenţie aparte cu privire la condiţiile de cazare şi la cele de muncă. Ştiu din România – în prea multe situaţii, legislaţia e bună, punerea ei în practică este marea provocare.

Discutăm împreună despre stabilirea unor standarde minime în privinţa condiţiilor de cazare, aspecte ce urmează a fi verificate de instituţiile de control.

Rămân la părerea că este responsabilitatea primordială a părţilor semnatare ale unui contract (angajat şi angajator) să agreeze asupra condiţiile contractuale.

Ministrul Muncii apel pentru românii care lucrează în străinătate

Aici adresez, din nou, un apel, către toţi românii care pleacă în străinătate, să citească contractul înainte de plecarea spre locul de muncă, să se asigure că sunt clare condiţiile de: plată salariu, acoperire a costurilor de cazare şi masa, plată transport repatriere inclusiv, dacă doresc să specific acest lucru, pentru condiţiile în care, din cauze neimputabile lor, doresc să rezilieze acel contract.

Pentru a preîntâmpina orice problemă, am ridicat în discuţie posibilitatea discutării unui contract cu standarde minimale care să determine cele două părţi să nu mai omită să clarifice, de la începutul colaborării, aceste aspecte importante, invocate des în ultima vreme”, a precizat Violeta Alexandru.

Ministrul român al Muncii a făcut aceste precizări la scurt timp după videoconferinţa la care a participat împreună cu omologul său german, Hubertus Heil, după ce ministrul german şi-a anulat, miercuri seară, vizita programată în România, din cauza evoluţiei cazurilor de covid-19 din Bucureşti.

Mai jos declarația completă a ministrului muncii Violeta Alexandru:

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Măsuri speciale de SFÂNTA MARIA, în Alba: Mii de credincioși, așteptați la mănăstirile cu hramul Adormirea Maicii Domnului

Publicat

În jur de 3.000 de credincioși sunt așteptați în acest weekend, la mănăstirile din Râmeț, Dumbrava și Oașa, cu ocazia marii sărbători a creștinilor, Sfânta Maria. 

Sărbătoarea este în plină pandemie de coronavirus și, din această cauză, autoritățile, alături de reprezentanții bisericii au impus un set de reguli pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții de maximă siguranță sanitară. 

Citește și MESAJE de Sfânta Maria. Felicitări pentru familie, prieteni și cunoscuți. Urări în versuri, haioase sau serioase

Nicolae Albu, prefectul de Alba, a declarat pentru alba24.ro că 260 de agenți de poliție, alături de jandarmi vor asigura paza și buna desfășurare a evenimentului religios. Aceștia sunt împărțiți la toate lăcașele de cult unde este sărbătorit hramul Adormirii Maicii Domnului.

Potrivit unor estimări, la Mănăstirea Râmeț sunt așteptați în jur de 1.500 de credincioși, la Dumbrava 1000, la biserica din Cugir 150, iar la Oașa în jur de 200.

Vezi și Reguli și condiții la mănăstirile din Alba, de Sfânta Maria. Fără cazare, iar masca de protecție, obligatorie

Slujbele se vor desfășura în aer liber, cu respectarea distanțării fizice între credincioși. Reprezentanții Arhiepiscopiei din Alba Iulia fac un apel către pelerini ca aceștia să respecte distanțarea de 1,5 metri între persoane.

Deoarece slujbele se vor ține în aer liber, nu este obligatorie masca de protecție, dar aceasta va fi obligatorie în interiorul bisericii, dacă credincioșii vor să se roage la icoane. Totuși, purtarea măștii, chiar și în spații deschise, unde sunt adunări mari de oameni este recomandată.

De asemenea, nu vor exista icoane în afara bisericii și nici nu se vor împărți pachete sau iconițe credincioșilor.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate