Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tot ce trebuie să știi despre concediul în Grecia. Condițiile de călătorie cu avionul în insule sau cu autoturismul pe continent

Publicat

Autoritatea de Aviație Civilă Elenă (HCAA) a prelungit sâmbătă directiva privind aviația, care conține reguli pentru călătoriile pe zborurile interne către insulele din Grecia.

Alba24 vă prezintă pe larg reglementările instituite de Grecia, pentru turiștii care merg acolo în concediu în vara anului 2021.

Citește și Concediu în Grecia IULIE 2021. TOT ce trebuie să știi despre condițiile de intrare, documente și drumul prin Serbia și Macedonia

Grecia se află în zona galbenă pe lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic.

Din data de 14 Mai, restricțiile de zbor din țările UE au fost ridicate, precum și din alte țări : SUA, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Serbia, Israel, Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Thailanda, Rwanda, Singapore, Macedonia de Nord, Canada, Belarus, Bahrein, Qatar, China, Kuweit, Ucraina, Arabia Saudită și Federația Rusă), fără carantină.

În plus, zborurile internaționale sunt permise pe toate aeroporturile din Republica Elenă.

Totuși, există niște condiții.

Condiții de călătorie cu avionul în Grecia

Persoanelor din Grecia (rezidenți și vizitatori străini) li se va permite să călătorească pe insulele grecești cu avionul numai dacă au una dintre următoarele:

un certificat de vaccinare care să ateste că au trecut 14 zile de la vaccinarea completă pentru Covid-19.

Turiștii străini, inclusiv cei români, sunt obligați să dețină un certificat de vaccinare într-una dintre următoarele limbi: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană sau rusă.

Certificatul de vaccinare trebuie să fie emis de o autoritate publică, să includă numele călătorilor, tipul de vaccin administrat și numărul de doze.

un test PCR negativ efectuat cu mai puțin de trei zile (72 de ore) înainte de data de călătorie programată.

Străinii trebuie să aibă un test negativ într-una dintre următoarele limbi: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană sau rusă.

(Regula este în vigoare pentru copiii cu vârsta peste 5 ani.)

Rezultatele negative ale testului PCR pot fi tipărite sau electronice.

un test de antigen rapid negativ efectuat cu 24 de ore înainte de călătorie. Străinii trebuie să aibă un test negativ într-una dintre următoarele limbi: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană sau rusă.

(Regula este în vigoare pentru copiii cu vârsta peste 5 ani.)

Rezultatele negative ale testelor rapide pot fi tipărite sau electronice.

un autotest negativ efectuat cu 24 de ore înainte de călătorie.

Formularul de declarație de auto-testare pentru a certifica un rezultat negativ este disponibil în limba greacă și engleză aici.

Călătorii trebuie să o tipărească și să o prezinte la cerere la aeroport. (Regula este în vigoare pentru copiii cu vârsta peste 5 ani.)

un certificat de recuperare care să ateste că s-a recuperat de la coronavirus în ultimele 9 luni. Acest lucru poate fi dovedit printr-un certificat de recuperare emis de o autoritate publică sau de un laborator certificat.

(Regula este în vigoare pentru copiii cu vârsta peste 5 ani.)

Precizări suplimentare legate de testele rapide și purtarea măștilor

Potrivit HCAA, testele (PCR și rapide) care au fost efectuate în străinătate și sunt valabile în momentul îmbarcării unui zbor intern în Grecia vor fi acceptate în aceleași condiții în care au fost acceptate pentru a permite intrarea în Grecia.

Personalul companiilor aeriene va fi responsabil să verifice dacă pasagerii poartă documentația necesară în timpul îmbarcării.

„Pasagerii și membrii echipajului sunt obligați, înainte de îmbarcare, în timpul zborului și debarcării pasagerilor, să respecte toate celelalte măsuri pentru prevenirea și tratarea cazurilor Covid-19”, potrivit HCAA.

Se reamintește că măștile trebuie purtate în toate zonele din Grecia.

Directiva actualizată a aviației HCAA privind regulile de zbor intern în Grecia va fi în vigoare până luni, 31 mai la miezul nopții.

Directivele aeriene din Grecia fac parte din eforturile guvernului grec de a reduce răspândirea coronavirusului (Covid-19) în țară.

Guvernul grec are informații detaliate pe un site web dedicat, care include întrebări frecvente, cu privire la modul în care Grecia primește vizitatorii în acest an.

De asemenea, informații la zi se pot găsi și pe siteul Ministerului Afacerilor Externe.

Verificări aleatorii

Toţi călătorii care sosesc în Grecia, indiferent de certificatul pe care îl deţin, pot fi supuşi unei verificări aleatorii a stării de sănătate.

În cazul în care călătorul respectiv este selectat, are obligaţia de a se supune verificării.

În caz contrar, autorităţile îşi rezervă dreptul de a nu le permite accesul în ţară.

Selecţia se face pe baza unui sistem de eşantionare ţintită, sistemul EVA utilizat şi în vara anului 2020.

– Clarificare importantă: Intrarea călătorilor în Grecia nu este condiţionată de vaccinare.

Prezentarea unui certificat de vaccinare facilitează în mare măsură formalităţile la sosire.

Cu toate acestea, certificatul de vaccinare sau de prezenţă a anticorpilor nu poate fi considerat „paşaport”.

Turiștii pentru care nu este necesară izolarea

Ţările de provenienţă din care este permisă intrarea fără cerinţa de izolare, sunt: cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene & statelor membre ale Acordului Schengen, Statele Unite, Marea Britanie, Israel, Serbia, EAU, Noua Zeelandă, Australia, Coreea de Sud, Tailanda, Rwanda, Singapore, Rusia, Macedonia de Nord, Canada, Belarus, Bahrein, Qatar, China, Kuweit, Ukraina şi Arabia Saudită.

– Cetățenii non-UE sunt sfătuiți să aleagă zboruri directe către Grecia. În orice alt caz, călătorii ar trebui să respecte cerințele referitoare la țară.

– Călătorilor li se permite accesul în ţară prin toate aeroporturile internationale si prin porturile din Patras, Igoumenitsa si Corfu.

Vămile terestre care sunt deschise

Accesul pe cale terestră se realizează prin punctele de frontieră Promachonas şi Ormenio 24/24 şi Evzonoi in intervalul orar 07:00-23:00.

De asemenea, începând cu 22.05.2021 și până la data de 31.05.2021 (orele 06,00) se redeschide circulația pentru toate categoriile de persoane/autovehicule prin punctul de trecere al frontierei Makaza-Nynphaea.

Orarul este 07,00-23,00.

Sunt permise navigaţia de croazieră şi yachtingul.

Conexiunile maritime cu Albania si Turcia sunt restricţionate.

Obligații pentru călătorii în Grecia

Înainte de sosire:

– Fiecare călător are obligaţia de a completa Formularul de Localizare Pasager (PLF), cel târziu la ora 23:59 în ziua dinaintea sosirii în Grecia. Pentru informaţii suplimentare, click aici

Călătorul are obligaţia de a se asigura înainte de plecare că se află în posesia unui certificat care atestă starea sa de sănătate. Documentele acceptate sunt următoarele:

– Un test PCR cu rezultat negativ efectuat în laborator cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.

– Un certificat de vaccinare emis de autorităţile competente.

– Un certificat de recuperare de la infecția cu virusul SARS-CoV-2 emis de o autoritate publică sau de un laborator autorizat.

– Un certificat de test molecular PCR cu rezultat pozitiv, care confirmă faptul că titularul s-a recuperat de la infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în precedentele 9 luni și mai vechi de 2 luni de la data efectuării testului.

Ce informații trebuie să conțină certificatele de vaccinare

Toate certificatele trebuie să conţină informaţiile critice (cum ar fi numărul dozelor și datele respective) în limba engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă sau rusă şi numele complet al persoanei trebuie să coincidă cu cel din paşaport sau din alte documente de călătorie.

La sosire:

Călătorii care sosesc în Grecia pot fi supuși:

– Testare cu teste antigen rapide la punctele de intrare, selecţia persoanelor pe baza unui sistem de eşantionare ţintită, bazat pe sistemul EVA folosit în vara anului 2020.

Ce se întâmplă dacă ești testat pozitiv

Călătorii intră în izolare obligatorie dacă sunt depistați ca fiind pozitivi la SARS-Cov-2, în urma unui test de eşantionare.

În această situaţie, călătorilor şi însoţitorilor acestora li se oferă cazare în hoteluri de carantină, iar aceştia vor fi ulterior testaţi PCR pentru a confirma diagnosticul iniţial.

Oaspeţii vor rămâne în hoteluri de carantină timp de cel puţin 14 zile. Cheltuielile aferente cazării în hotelurile de carantină sunt suportate de statul elen.

Respectarea protocoalelor de sănătate în timpul transportului turistic şi pe toată durata şederii în Grecia este esenţială pentru a permite tuturor să fim în siguranţă şi să revenim la normalitate.

Ce se întâmplă dacă țara vizitatorului solicită prezentarea unui test la întoarcere?

Se pot efectua teste PCR sau antigen direct la locul de cazare dacă vizitatorul are nevoie pentru întoarcerea in ţara natală.

Acest lucru ajută turistul să fie în concordanță cu obligațiile sale pentru a se întoarce în siguranță în țara de origine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax