Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Totalitarism de stradă: Comentariu critic al lui Cristian Tudor Popescu, legat de protestele fermierilor și transportatorilor

Publicat

Totalitarism de stradă: Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat într-o cheie critică protestele fermierilor și transportatorilor români, mai precis forma în care și-au transmis revendicările, într-un editorial publicat în Republica. 

”Am în față lista cu cele 76 (șaptezeci și șase) de cereri ale răsculaților pe roți mari. Cum să citești așa ceva?

O căpiță de revendicări înseamnă mult mai puțin decât câteva esențiale, demonetizează gestul până la ridicol.

O mișcare de stradă a unor categorii profesionale, pentru a fi credibilă și sustenabilă, trebuie să aibă câteva solicitări considerate esențiale în domeniul respectiv.

Dacă este vorba despre o revoluție, care angajează mari mase de oameni din întreaga societate, atunci revendicarea este una singură: înlăturarea celor aflați la putere.

Ce fac actualii protestatari nu e nici una, nici alta. Lista 76 nu este semnată de nicio asociație a fermierilor sau transportatorilor, sau cu niște nume de persoane.

Iscălitura este, nici mai mult, nici mai puțin decât: Poporul Român. Vasăzică, cei aflați în stradă nu îi reprezintă nici pe departe pe toți agricultorii și transportatorii, în schimb, se autoidentifică cu întreg poporul!

Dacă ar fi așa, ar trebui ca medicii de familie, de pildă, să nu mai protesteze acum cu pancarte și scandări, ci să-și transmită doleanțele către poporul agricultor și transportator, ca să le pună pe lista lui – unde a mers mia, merge și suta” a scris Cristian Tudor Popescu, în Republica.

Articolul se numește ”Totalitarism de stradă”. Jurnalistul critică și o parte dintre solicitările acestora.

”Cât privește cereri ca „47. Interzicerea vânzării terenurilor către străini sub orice formă chiar dacă unul din acționari este roman (interzicerea oricărei forme de capital străin în a cumpăra terenurile țării)” sau „19. Măsuri pentru blocarea externalizării profitului multinaționalelor” mă duc la gândul că protestatarii i-au alungat pe AUR ca să le ia locul!”, mai scrie el.

Articolul complet se regăsește pe Republica.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 18.01.2024 at 13:12

    Măi CTP-ule la noi aşa merge, pui multe se aprobă puţine, pui puţine nu se aprobă nimic.

  2. Dany

    joi, 18.01.2024 at 13:22

    Atat poate si asta… se da mare intelectual dar realiteatea este alta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax