Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Totul porneşte strâmb încă de la momentul alegerii şefului”. Concluzii Europol despre angajările în Poliție

Publicat

Reprezentanţii Sindicatului Europol au analizat modul cum se fac angajări în Poliţie. Concluziile acestora sunt că Şefii din Poliţie nu sunt specialişti în domeniile pe care le coordonează, nu ştiu să facă stagii de pregătire şi nu înţeleg scopul şi rolul pregătirii profesionale. 

Cei de la Europol spun că sistemul este gândit prost şi că „totul porneşte strâmb încă de la momentul alegerii şefului”.

Acesta nu are cunoştinţele necesare pentru organizarea şi coordonarea de stagii de pregătire în fiecare domeniu şi nici nu poate înţelege scopul şi rolul pregătirii profesionale, mai susţin sindicaliştii care au şi exemple.

„Cel mai evident exemplu este în cazul serviciului/biroului de conducere autovehicule cu regim prioritar. Aici s-au făcut propuneri de persoane care să ocupe astfel de poziţii care în afară de faptul că deţin PC sau că lucrează la rutieră, nu au nicio pregătire de specialitate în conducerea defensivă. Vedem că în draftul de fişa postului de mai sus, şefii au lăsat condiţii/cerinţe cât mai generice, tocmai pentru a-şi putea aduce oamenii „favoriţi” lor. Mai mult, se impune să deţii doar categoria B pentru a fi instructor, asta în condiţiile în care tu trebuie să pregăteşti şi poliţişti care conduc motociclete, autocare, autoutilitare etc”, arată sindicaliştii de la Europol.

Sindicaliştii mai subliniază faptul că potrivit fişei postului, în Poliţie nu se caută specialişti ci „doritori” care se pot perfecţiona pe viitor.

„Asta pentru că în fişa postului ca şi condiţie, este prevăzut că cel care ocupă funcţia de specialitate, trebuie să deţină/SĂ OBŢINĂ (într-un termen nedeterminat) atestat, diplomă sau alte înscrisuri prin care să-şi dovedească competenţele”, precizează reprezentanţii Europol.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax