Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Toxiinfecţia alimentară de la Pensiunea „Drumul Dragostei”: Amendă de 8.400 de lei de la DSVSA şi activitatea blocului alimentar, SUSPENDATĂ. Concluziile anchetei

Publicat

pensiunea drumul dragostei piscina DSVSA Alba a transmis precizări referitoare la cazul de toxiinfecţie alimentară de la Pensiunea „Drumul Dragostei” din Vințu de Jos, în care 37 de persoane au ajuns la spital după ce au participat la o nuntă, acuzând probleme digestive. Potrivit instituţiei, la preparatele culinare s-au izolat germeni din genul Stafilococ coagulazo pozitivi, Enteriobacteriacee și E.coli beta gluco pozitivă din aperitiv rece și prăjitură asortată. Inspectorii au dispus sistarea activității în blocul alimentar până la remedierea deficiențelor și au amendat firma 8.400 de lei.

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba, în baza Protocolului de colaborare a constituit o comisie de anchetă care împreună cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba a participat la investigarea cauzelor care a determinat episodul de toxiinfecție alimentară de la Pensiunea „Drumul Dragostei”, obiectiv ce aparține Elio Trans Tour SRL, Vințu de Jos, transmite DSVSA.

Citește și UPDATE: Toxiinfecție alimentară la pensiunea Drumul Dragostei din Vințu de Jos: 37 de persoane afectate! Anchetă DSP Alba

În cursul investigațiilor, reprezentanții DSVSA Alba au prelevat probe pentru analize de laborator, atât prime din materiile de origine animală utilizate la prepararea meniurilor, cât și din probele de preparate culinare servite cu ocazia evenimentului și păstrate de unitate ca și contraprobe în conformitate cu prevederile legale în vigoare, potrivit sursei citate.

În urma rezultatelor de laborator, la preparatele culinare s-au izolat germeni din genul Stafilococ coagulazo pozitivi, Enteriobacteriacee și E.coli beta gluco pozitivă din aperitiv rece și prăjitură asortată. Tulpinile izolate au fost expediate la IISPV București în vederea serotipizării și testării rezistenței antimicrobiene.

Pentru probele de materiile de origine animală utilizate la prepararea meniurilor urmează să se primească rezultatele, acestea fiind în lucru la LSVSA Alba.

Urmare a deficiențelor constatate ca urmare a controlului la unitate s-a dispus sistarea activității în blocul alimentar până la remedierea deficiențelor, precum și sancționarea contravențională în conformitate cu HG 984/2005 cu modificările și completările ulterioare cu amendă în valoare de 8.400 de lei.

Inspectorii DSVSA Alba au dispus efectuarea unei acțiuni de dezinfecție generală a obiectivului, remedierea deficiențelor de ordin structural și investigarea suplimentară a stării de sănătate a tuturor persoanelor care manipulează alimente, pentru a preîntâmpina apariția toxiinfecțiilor alimentare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax