Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Trafic infernal, pe DN 1, între Sebeș și Alba Iulia. Lucrările la podul peste râul Mureș îngreunează circulația

Publicat

Traficul rutier pe DN 1, între Sebeș și Alba Iulia, se desfășoară cu dificultate, vineri dimineața. La ora 07:00 coloana de mașini se întindea pe mai mulți kilometri. Reamintim faptul că lucrările de reparații la podul peste râul Mureș, pe DN1 Alba Iulia – Sebeș, au fost reluate de joi seara. Potrivit unor șoferi care au trecut prin zonă, muncitorii au acoperit carosabilul cu plăci metalice, în zona rosturilor de dilatație, pe sensul Sebeș – Alba Iulia. Astfel, conducătorii auto sunt nevoiți să traverseze podul cu viteză redusă. 

„Au început lucrările la fantele de dilatare la podul peste Mureș, pe un sens (Sebeș-Alba) și sunt acoperite cu ceva capace foarte înalte, așa o să fie tot timpul până termină, am făcut o oră de la Sebeș până după pod”, a scris un șofer, pe rețeaua de socializare Facebook.

Lucrările de reparații la pod au fost amânate din prima săptămână a lunii august, din cauza aglomerației pe DN1 cu ocazia desfășurării festivalului UNTOLD de la Cluj-Napoca. După finalizarea lucrărilor de asfaltare, au început operațiunile de înlocuire a rosturilor de dilatație.

Șoferii au la dispoziție ruta ocolitoare DJ 107A Pâclișa – Vurpăr, variantă la DN1 Alba Iulia – Sebeș.

Vezi și Rute alternative pentru evitarea blocajelor în trafic de la intrarea în Alba Iulia. Variantele care ocolesc podul de peste Mureș

Lucrările sunt derulate de TKT Tehnologii și Tensionări SRL București, pe baza unui contract în valoare de aproximativ 500.000 de lei. Termenul limită este 22 septembrie, iar lucrările se desfășoară etapizat.

Potrivit IPJ Alba, perioada de execuție este de 2 luni (pe timp de noapte). Activitățile ocazionate de aceste intervenții se desfășoară, de luni până vineri, doar în intervalul orar 20:00 – 07:00, iar în zilele de sâmbătă între orele 18:00 și 10:00, respectiv duminica între orele 19:00 și 07:00. Pe timpul efectuării lucrărilor, traficul este dirijat alternativ, prin utilizarea instalațiilor de semaforizare amplasate la cele două capete ale podului.

Podul peste râul Mureș este unul dintre cele mai importante obiective de acest gen pentru infrastructura rutieră din Transilvania, fiind tranzitat zilnic de zeci de mii de vehicule. Acesta a fost reabilitat complet în anul 2010, printr-o investiție de 2,4 milioane de lei. De atunci, însă a mai fost doar reparate gropile ce au apărut în carosabil.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax