Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Traficanți de droguri din Alba Iulia, prinși cu ajutorul unui ofițer sub acoperire. Unul dintre cei implicați, fiu de polițist

Publicat

Cinci tineri din Alba Iulia s-au ales cu pedepse cu închisoarea, după ce activitatea lor infracțională a fost probată cu sprijinul unui ofițer su acoperire.

Tinerii luau din Spania materie primă și preparau droguri într-un laborator improvizat. Apoi le vindeau unor clienți din Alba, dar și din Cluj şi Hunedoara. Polițiștii i-au prins cu canabis, MDMA și etnobotanice potrivit adevărul.ro .

Alexandru L. (20 ani) şi Mihai C. (33 ani) au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani, iar Dragoş F. (20 ani) şi Daniel L. (37 ani) au fost condamnați la câte un an şi 8 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, potrivit adevărul.ro.

Pedeapsă la închisoare cu executare a primit Alexandru R. (32 de ani), recidivist: 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Având în vedere ”suspiciunea rezonabilă” privind implicarea numiţilor L. Alexandru şi C. Mihai în traficul de droguri, prin ordonanţa din data de 15 octombrie 2018 s-a dispus, pe de-o parte, autorizarea folosirii în cauză a unui investigator sub acoperire şi a unui colaborator cu identitate reală, iar, pe de altă parte, autorizarea efectuării de cumpărări de droguri de către aceştia de la cei doi suspecţi, mai precizează sursa citată.

Din datele magistraților, una dintre întâlniri a avut loc anul trecut, în 23 octombrie:

Pentru a procura drogurile solicitate de colaborator, inculpatul L. Alexandru a încercat să-l contacteze pe inculpatul P. Ionel (arestat preventiv în lipsă şi judecat într-un dosar disjuns – n.r.), atât telefonic cât şi prin intermediul aplicaţiei Facebook Messenger şi pentru că nu a primit răspuns au stabilit că abia după ce îşi va întâlni furnizorul, îl va contacta şi se vor întâlni. Tot în cadrul aceleiaşi discuţii, inculpatul a mai afirmat că, în urmă cu o zi, tatăl său i-a găsit în casă un grinder pe care îl foloseşte la mărunţirea drogurilor înainte de a le fuma, precum şi un pliculeţ cu un praf alb, care conţine o substanţă care îmbunătăţeşte performanţele sexuale. Acest aspect este confirmat de investigatorul sub acoperire, care a fost informat de către şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia cu privire la faptul că numitul (…) i-a relatat că a găsit asupra fiului său un dispozitiv pentru mărunţit substanţe, bănuindu-l că este consumator de substanţe psihoactive.

Colaboratorul şi traficantul s-au întâlnit din nou în 26 octombrie 2018, când a avut loc tranzacţia: 500 de lei în schimbul a 4,8 grame de canabis.

P. Ionel era unul dintre furnizorii reţelei de traficanţi, detaliu dezvăluit investigatorului sub acoperire de către L. Alexandru: ”Mi-o scos uite aşa plasa…şi borcanul… no, ia-ţi copile cât vrei tu, zice către mine…o zis…no…dacă Zizu e cel mai bun prieten al meu… şi o dat încrederea… apăi cum!?”.

L. Alexandru a spus că mai avea o sursă de la care se aprovizionează.

Persoana respectivă are plantaţie de canabis şi vinde cantităţi de cel puţin 10 grame, la preţul de 30 lei gramul. Inculpatul, din dorinţa de a-şi justifica profitabilitatea colaborării cu cel de-al doilea furnizor, afirmă că «dacă vine omul la mine şi îi zic… 5 milioane 10 grame… nu? Îi zic îi dau 50 lei… păi nu fac 2 milioane în plus?». Despre inculpatul F. Daniel arată că şi el este tot o «săgeată» a unui furnizor care «se joacă la aparate… ăla-i plin de bani, mă… şi ăsta care are… numai că eu nu am vrut să mă bag cu el… ştii?… că nu-mi place… că după aia… ştii… se aude…. Ştii?… mă duc cu ăsta… aude. Nu ştiu ce… tată-so-i poliţist… ştii?… nu-i bine să mă bag cu dealerii ăştia… îl am pe Ionel, frate…ăsta-i om…»”, se arată în documentul emis de Tribunalul Alba, citat de adevărul.ro.

O altă tranzacţie înregistrată a avut loc în 1 februarie 2019. ”(…) În timp ce aştepta ca inculpatul L. Alexandru să aducă drogurile, colaboratorul a fost abordat prin intermediul aplicaţiei Facebook Messenger de către inculpatul R. Alexandru, propunându-i ca, în situaţia în care mai doreşte droguri, să-l contacteze direct, deoarece L. Alexandru nu este de încredere şi obişnuieşte să ia din cantităţile pe care le intermediază. Totodată, l-a informat că, dacă va cumpăra de sume mai mari de 2000 lei, îi va vinde gramul de canabis cu 40 de lei. În jurul orelor 19.00, inculpatul L. Alexandru a coborât din autoturismul în care se aflau şi inculpaţii R. Alexandru şi C. Mihai (la volan), aducându-i colaboratorului drogurile”.

Din procesul verbal realizat ulterior rezultă că tranzacţia a fost pentru 18,1 grame canabis, respectiv 7 comprimate care conţin ca substanţă activă MDMA.

În perioada decembrie 2018 – martie 2019 , inculpatul Daniel F. i-a vândut de trei ori unui colaborator cu identitate reală cantitatea de 72,1 grame de canabis în schimbul a 4.500 de lei. Și inculpatul Alexandru R. i-a vândut în două rânduri, în februarie 2019, colaboratorului Poliţiei cantitatea de 27,1 grame canabis şi 28 de comprimate MDMA pentru 4.500 de lei.

Daniel L. a oferit detalii anchetatorilor, despre furnizorul Ionel P.: ”(…). nu ştiam că voi fi folosit în scopul de a vinde droguri, însă ştiam că se ocupă… acest lucru m-a determinat să lucrez la magazinul lui P., ca să-mi scot consumul. Conform înştiinţării verbale a şefului meu de la magazin, dar şi a discuţiilor pe Whatsapp m-am întâlnit cu F., din câte îmi aduc aminte era seara şi i-am înmânat drogurile care se aflau în plicuri, iar acesta mi-a dat 1.900 lei. Diferenţa până la 3.020 lei probabil şi-a oprit-o el, eu nu ştiu. Lui P. i-am înmânat suma primită integral. Pentru acest serviciu acesta mi-a făcut facilităţi şi anume m-a lăsat liber de la magazin şi mi-a înmânat un plic de 5 grame de canabis pentru consumul meu propriu. Când aveam discuţii cu P. despre droguri, acesta mă chema la magazin sau ieşeam undeva la o butelie de vin şi discutam faţă în faţă, subtil. Din ce vedeam eu, acesta era precaut, sceptic în ceea ce făcea. Acesta mi-a atras atenţia că, orice s-ar întâmpla, nu am luat de la el. Din auzite, acesta îşi procura drogurile din Italia sau Spania. Eu nu cunosc foarte multe detalii despre el deoarece era foarte sceptic. În general, din ceea ce făceam pentru P. beneficiam de canabis pentru consum propriu şi un salariu bun la serviciu. Eu nu am intermediat niciodată vânzarea de droguri pentru alte persoane cu excepţia lui P.”, a spus inculpatul în declaraţia dată anchetatorilor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax