Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Traficanţii de migranţi, rămân în arest preventiv pentru 29 de zile

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a judecat, joi, propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile formulată de DIICOT Alba cu privire la cei 6 inculpaţi, dintre care doi cetăţeni afgani reţinuţi miercuri, pentru infracţiuni de trafic de migranţi, trecerea ilegală a frontierei de stat a României, fals material în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea. Magistraţii au respins recursurile formulate de aceştia, prin urmare, inculpaţii vor rămâne în arest preventiv.

Reamintim că Tribunalul Alba a emis, miercuri, mandate de arestare preventivă pentru şase dintre membrii grupării acuzate de trafic de migranţi, care întocmeau paşapoarte şi acte de identitate false pentru a putea duce migranţi în ţări ale UE.

Potrivit DIICOT, între anii 2009 – 2011 şi până în prezent, Gheorghe Nicula a constituit, împreună cu Mosafer Miakheil şi Abdullah Jan, o grupare infracţională având ca scop îndrumarea sau călăuzirea de persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat.

Gheorghe Nicula i-a cunoscut pe Mosafer Miakheil şi Abdulah Jan, ambii cetăţeni afgani, care aveau posibilitatea de a identifica cu uşurinţă potenţiali migranţi ilegali din rândul conaţionalilor lor sau al altor cetăţeni de origine arabă. În cadrul grupării, Gheorghe Nicula era cel care asigura, personal sau prin alte persoane cunoscute şi de încredere, spaţiile necesare cazării ilegale a migranţilor, procurarea de documente de identitate româneşti care urmau a fi falsificate, falsificarea documentelor de identitate, dar şi identificarea unor mijloace de transport şi şoferi care să-i transporte pe migranţii ilegali în ţării din Europa de Vest.

Sursa foto: Realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax