Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Traian Băsescu: Salariile şi pensiile nu vor creşte în 2012

Publicat

Preşedintele Traian Băsescu a făcut o serie de declaraţii privind problema salariilor şi a pensiilor şi evoluţia acestora în 2012, an electoral. Acesta a susţinut, într-un interviu difuzat de ProTV, că nu există condiţii financiare pentru indexarea pensiilor şi revenirea salariilor la nivelul dinainte de reducerile din 2010 şi, mai mult, taxele vor rămâne la fel, pentru respectarea înţelegerilor cu FMI, BCE şi BM.

Potrivit preşedintelui, prioritatea Guvernului ar trebui să fie accesarea fondurilor europene pentru încurajarea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă. Din informaţiile prezentate, în România sunt 4,9 de milioane de şomeri şi 4,2 milioane de angajaţi, fapt ce ar trebui să motiveze dezvoltarea pieţei muncii.

Tot situaţia financiară, respectiv deficitul de 3,6 miliarde euro ori plusul de 200.000 de angajaţi, amintit de Băsescu ar genera, în opinia acestuia, scăderea ajutoarelor sociale, imposibilitatea indexării pensiilor şi a măririi salariilor pentru a ajunge la nivelul dinainte de 2010.

Acesta s-a referit şi la necesitatea menţinerii taxelor, inclusiv a TVA la nivelul actual, în contextul respectării înţelegerilor pe care România le are oficializate cu instituţiile financiare mondiale: FMI, BCE şi BM.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax