Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Transformarea unui spațiu din șanțurile Cetății Alba Carolina în depozit de ceramică veche. O nouă licitație, lansată în SEAP

Publicat

Lucrările de amenajare a unui depozit de ceramică veche în șanțurile Cetății Alba Carolina, pe Latura de Nord, au fost lansate din nou la licitație de Consiliul Județean Alba. Proiectul prevede restaurarea și transformarea unui spațiu de peste 1.000 de metri pătrați într-un depozit de ceramică veche, cu spații de vizitare, laborator de restaurare ceramică și atelier de restaurare piatră. 

Consiliul Județean Alba a lansat joi, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o nouă licitație pentru execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiţie „Amenajare depozit ceramică veche”. Valoarea totală estimată este de 907.158 de lei, fără TVA.

Reamintim faptul că prima licitație a fost lansată la mijlocul lunii septembrie. Procedura a fost anulată în 9 noiembrie, după ce au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme.

Spațiul nr. 5 cu indicativul M6C2, situat în șanțurile cetății de tip Vauban – Cetatea Alba Carolina, contragarda bastionului Sf. Elisabetha, are o suprafață de 1.071 mp și un regim de înălțime parter.

Proiectul urmăreşte ca prin reabilitarea efectivă a spaţiului să se atingă următoarele aspecte:

– restaurarea spaţiului interior – contragarda şi tunel de acces pe ravelin;

– conversie funcţională a spaţiului interior – schimbarea destinaţiei obiectivului din construcţie militară în spaţiu interactiv restaurat şi amenajat pentru depozitare ceramică veche care va fi accesibil publicului larg;

– crearea unei infrastructuri pentru asigurarea condiţiilor de confort, siguranţă şi securitate pentru public în vederea introducerii acestui obiectiv în circuitul turistic local şi naţional.

Depozitul de ceramică veche va cuprinde un spaţiu pentru depozit ceramică veche, un spaţiu expoziţional pentru obiectele de tezaur, un laborator de restaurare ceramică şi un atelier şcoală de restaurare, precum şi o platformă înierbată la partea superioară ravelinului cu zonă de circulaţie pietonală unde se va amenaja un spaţiu interactiv de vizitare cu piesele de patrimoniu descoperite cu ocazia săpăturilor arheologice din perimetrul municipiului Alba Iulia.

La parter se vor amenaja:

  • spații vizitabile pentru depozitare pentru piese de ceramică veche descoperite în urma săpăturilor efectuate în șantierele arheologice de către arheologii de la Muzeul Național al Unirii Alba
  • laborator restaurare ceramică
  • spațiu pentru atelier de restaurare – programe pentru copii / adolescenți
  • atelier restaurare piatră
  • anexe și grupuri sanitare pentru personal, public și persoane cu handicap locomotor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax