Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Transport metropolitan, între Alba Iulia și Ciugud: Se cumpără 21 de autobuze electrice printr-un proiect PNRR

Publicat

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat miercuri, 19 octombrie că un proiect depus în parteneriat cu Primăria Ciugud a fost aprobat. Este vorba despre un proiect pe PNRR, prin care cele două primării vor achiziționa 21 de autobuze electrice, un microbuz, dar și stații de încărcare. 

În acest fel, 2 autobuze electrice vor face regulat ruta Alba Iulia Ciugud. 

Pe lângă autobuzele electrice care au fost aprobate prin PNRR, primăria mai are la dispoziție încă 13, dar sunt blocate din cauza unor neînțelegeri cu STP.

CITEȘTE ȘI: STP face oferta anului la Primăria Alba Iulia: Cere 1,8 milioane de euro chirie pe 3 ani pentru un teren de 2000 mp

”A fost aprobat, în această dimineață, proiectul depus de către Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu Primăria Ciugud, pe PNRR, prin care vor fi achiziționate 21 autobuze electrice și un microbuz electric, cu 22 de stații de încărcare lentă și 7 stații de încărcare rapidă.

Acestea, pe lângă cele 13 autobuze electrice pentru care așteptăm semnarea, de către STP Alba, a contractului de superficie pentru a putea fi puse în circulație, ne vor duce și mai aproape de un transport public cu adevărat european, demn de anul 2022 și nepoluant.

Prin acest proiect, 19 autobuze și un microbuz electric vor circula în interiorul municipiului Alba Iulia, iar 2 autobuze electrice pe ruta Alba Iulia – Ciugud”, a scris Gabriel Pleșa pe Facebook.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate