Connect with us
Publicitate

AIUD

Transport public ecologic la Aiud: Licitație pentru depou, stații de încărcare, piste de biciclete și sistem bike-sharing

Publicat

Administrația locală din Aiud a scos la licitație lucrările în cadrul proiectului „Transport public ecologic în municipiul Aiud”. Se urmărește, printre altele, construirea unui depou pentru garare autobuze electrice, realizarea unor noi stații de călători, reabilitarea unor străzi și a unor zone pietonale, realizarea de piste pentru biciclete și amplasarea unor puncte de bike – sharing.

Primăria Aiud a lansat marți, 14 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de lucrări, sistem ITS și utilaje tehnologice, sistem de tip bike-sharing și biciclete adaptate, pentru obiectivul de investiții „Transport public ecologic în Municipiul Aiud”.

Este vorba despre lucrări de construcții și instalații pentru realizarea investiției de bază (lucrări de construcții pentru realizarea infrastructurii utilizată pentru prestarea serviciului de transport public și încurajarea transportului nemotorizat: depou, stații, drumuri, zonă pietonală, piste pentru biciclete), sistem ITS și utilaje tehnologice, sistem de tip bike-sharing și biciclete adaptate.

Valoarea totală estimată este de 31.244.759,84 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, lucrările propuse au în vedere reducerea emisiilor de carbon în municipiul Aiud, în conformitate cu Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Aiud, inclusiv promovarea mobilității urbane bazată pe utilizarea transportului public auto de călători, nepoluant, îmbunătățit și reducerea numărului de deplasări cu transportul privat de autoturisme.

Obiectivele investiției / amplasamente

  • Construirea unui Depou cu anexe:

– Clădire depou, garare autobuze electrice

– Spălătorie

– Spații administrative

– Autobuze electrice – 16 buc.

– Stații de încărcare – 16 buc.

  • Stații de încărcare construite pe:

– strada Cuza Vodă (DN 1) – în apropierea intersecției cu strada Avram Iancu

– strada Gheorghe Lazăr – la intersecția cu DJ 107 M

– strada Gării

– strada Tribun Tudoran – la intersecția cu strada Câmpului

  • Zone de întoarcere 

– stație de întoarcere Gară – strada Gării

– stație de întoarcere zona centrală – intersecția Piața Cuza Vodă, strada Transilvaniei, strada Bethlen Gabor

  • Stații intermediare de călători – 28 de stații din care 16 au adăpost și 12 cu stâlp marcare stație
  • Reabilitare drumuri: strada Pandurilor, drum acces Depou, sens giratoriu
  • Zona pietonală: strada Bethlen Gabor, strada Cuza Vodă, strada Transilvaniei, strada Consiliul Europei, strada Băilor, strada Iuliu Maniu (pe porțiunea dintre strada Transilvaniei și strada Băilor)
  • Circuit piste de biciclete – 3 piste de biciclete:

– Traseul 1: DJ 107E (intersecție cu strada Gării, punct de întoarcere – capăt), strada Ion Creangă până la intersecția cu strada Sergent Hațegan (punct de întoarcere – capăt)

– Traseul 2: strada George Coșbuc (intersecție cu strada Gării, punct de întoarcere – capăt), strada Stadionului, strada Iuliu Maniu, strada Băilor, strada Piața Cuza Vodă, Piața Consiliul Europei, strada Cuza Vodă, strada Transilvaniei, strada Morii (până la intersecția cu strada Stadionului, punct de întoarcere – capăt)

– Traseul 3: strada Bethlen Gabor (intersecție cu DN 1) până la intersecția cu strada Gheorghe Doja (punt de întoarcere, capăt)

  • Stație Bike Sharing: 

– strada Cuza Vodă – terminal închiriere

– strada Transilvaniei – stație predare / preluare

– strada Iuliu Maniu – stație predare / preluare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax