Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Transport public GRATUIT pentru toți elevii din Alba Iulia. Care este procedura pentru a obține legitimațiile de călătorie

Publicat

Elevii din învățământul preuniversitar acreditat, cu domiciliul în municipiul Alba Iulia, vor putea beneficia de gratuitate la serviciul public de transport public local pe tot parcursul anului calendaristic.

Consilierii din Alba Iulia au aprobat în ședința de luni, un proiect privind acordarea de gratuitate la transportul public local elevilor cu domiciliul în muncipiu.

Vezi și DOCUMENT: Localitățile din Alba aflate în scenariul galben de începere a școlii. Alba Iulia va urma un scenariu hibrid

Inspectoratul Școlar Județean Alba va transmite operatorului de transport și Primăriei Municipiului Alba Iulia lista tuturor unităților de învățământ preuniversitar din oraș, precum și a elevilor care beneficiază de acest serviciu.

Pentru a beneficia de gratuitate la serviciul public de transport local, elevii vor trebui să solicite STP Alba carduri de mobilitate urbană cu valabilitate lunară, dar operatorul de transport va emite legitimații doar elevilor care se regăsesc în listele transmise de IȘJ Alba.

Lista va cuprinde: numele și prenumele elevilor, adresa de domiciliu, codul numeric personal al acestora și unitatea de învățământ unde sunt înmatriculați elevii. Lista se va transmite trimestrial ori de câte ori survin modificări cu privire la situația elevilor.

Potrivit prevederilor legale, cheltuielile privind transportul public local al elevilor se suportă în cuantum de 50% din bugetul Ministerului Educației și Cercetării și 50% din bugetul local al unităților administrativ teritoriale pe raza cărora domiciliază elevii.

Cu privire la decontarea cheltuielilor ocazionate de transportul gratuit al elevilor, la nivelul municipiului Alba Iulia există posibilitatea decontării acestora în funcție de numărul de validări în mijlocul de transport, plafonat la prețul unui abonament, respectiv numărul de validări x tariful călătoriei.

Dacă numărul de validări x tariful călătoriei depășește tariful unui abonament general, decontarea se va face la nivelul tarifului unui abonament.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ionel

    marți, 08.09.2020 at 06:30

    Voi nu vă dați seama că, încurajând elevii să circule cu mijloacele de transport în comun, creșteți riscul de infectare între elevi și ceilalți pasageri din grupele de risc, pensionarii, care tot cu autobuzele circulă și ei, gratuit.

    Acesta nu este un favor adus elevilor, sau altcuiva, acum în această situație.
    Ajutați-i pe elevi altcumva acum, nu oferindu-le transport public gratuit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax