Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Transportatorii au lansat petiţie online pentru limitarea tarifelor RCA. Vor poliţe de maximum 5000 de lei pe an pentru TIR-uri şi 300 lei pentru autoturisme

Publicat

TIRuri Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a lansat o petiție online, ”Cere limitarea tarifelor RCA!”, prin care dorește să determine Guvernul României, Parlamentul României și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să ia măsuri imediate, până la 31 decembrie 2015, de limitare a tarifelor RCA pentru toți șoferii din România.

UNTTR transmite într-un comunicat că tarifele polițelor RCA pentru firmele de transport rutier au crescut cu 300% în ultimul an şi cere limitarea RCA/carte verde la valori normale de maximum 5.000 de lei pe 12 luni pentru autovehiculele comerciale de mărfuri și persoane care fac transporturi rutiere internațional și naționale, la maximum 2.000 lei pe 12 luni pentru autovehiculele de transport public local și la maximum 300 lei pe 12 luni pentru autoturisme.

“Măsura este susținută și de Secretarul General al Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutieri (IRU), Umberto de Pretto, care în urma adresei UNTRR, a transmis o scrisoare către Primul Ministru Dacian Cioloș în care își exprimă îngrijorarea cu privire la creșterea alarmantă a prețului RCA pentru transportatorii rutieri din România și în care propune limitarea tarifelor RCA pe modelul altor țări”, se arată în comunicat.

Vezi şi Asiguratorii, în replică la protestul transportatorilor: S-au înmulţit daunele şi majorarea RCA nu poate fi generalizată. Ce spune Guvernul

De asemenea, potrivit sursei citate, dacă în anul 2012, costul mediu cu o asigurare RCA pentru un autovehicul de transport mărfuri care efectua transporturi rutiere internaționale era de 1.200 lei, pe 12 luni, în 2014 a ajuns la 4.000 de lei, în 2015 la 15.000 de lei, “anul viitor ne așteptăm să atingă nivelul minim de 60.000 de lei, iar în maximum 5 ani să depășească valoarea celor mai scumpe autovehicule noi – peste 96.000 euro”.

UNTTR susţine că industria de transport rutier va intra în faliment dacă aceste tarife se mențin și vor crește în continuare cu același ritm, urmând ca persoanele fizice să acopere găurile din sistemul RCA. Astfel, se poate ajunge ca o asigurare RCA să coste 1.000 de euro numai pentru un Logan.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 14.000 membri – operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax