Connect with us
Publicitate

AIUD

Transportul public de pe raza municipiului Aiud, scos la licitație. Contract de peste 3,7 milioane de lei, pentru doi ani

Publicat

Primăria Aiud caută un operator pentru delegarea gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, pe raza unității administrativ-teritoriale. Contractul va avea o durată de doi ani. 

Primăria Aiud a lansat vineri, 8 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, cu autobuze, pe raza unității administrativ-teritoriale.

Valoarea totală estimată este de 3.783.625 de lei, fără TVA.

Serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate este parte componentă a serviciilor de transport public local, care la rândul lor fac parte din sfera serviciilor comunitare de utilitate publică.

Acest serviciu cuprinde totalitatea acțiunilor și activităților de utilitate publică și de interes economic și social general desfășurate la nivelul unității administrativ teritoriale, sub controlul și coordonarea autorităților administrației publice locale, în scopul asigurării transportului public local de persoane.

Prin delegarea gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, cu autobuze, se urmărește realizarea unui sistem de transport public local de persoane pe raza municipiului Aiud, care să asigure deplasarea călătorilor în condiții de siguranță a circulației rutiere și pietonale, confort, regularitate, continuitate și calitate a serviciului.

Serviciul de transport public local de călători se va presta pe raza unității administrativ-teritoriale ale municipiului Aiud, respectiv în localitățile Aiud, Aiudul de Sus, Gâmbaș, Măgina, Păgida, Ciumbrud, Gârbova de Jos, Gârbova de Sus, Gârbovița, Sâncrai și Țifra.

În prezent, singurele bunuri materiale din proprietatea municipalității care se vor preda în gestiune sunt stațiile de călători. Potrivit documentației, odată cu implementarea proiectului „Transport public ecologic în municipiul Aiud” se preconizează realizarea unei investiții complexe prin crearea unei infrastructuri pentru prestarea serviciului public de transport călători. Valoarea totală a acestui proiect este de 48.238.312,38 lei.

Citește și Un nou pas pentru transport public ecologic la Aiud, proiect de 10 milioane euro. LICITAȚIE pentru documentația tehnică

Reamintim faptul că licitația pentru elaborarea PT + DDE și asistență tehnică din partea proiectantului pentru proiect a fost câștigată în data 3 septembrie 2020 de o asociere formată din patru firme: Red Power Cons SRL, Green Business SRL, Art Electric Solutions SRL și D.L.&D Instal, valoarea contractului fiind de 743.000 de lei.

Proiectul urmărește dezvoltarea infrastructurii necesare asigurării unui serviciu de transport public auto de călători durabil, atractiv și eficient prin construirea unui depou modern destinat transportului electric în municipiul Aiud, construcția și/sau reabilitarea a 28 de stații de călători și reabilitarea drumului aferent, inclusiv realizarea unui sens giratoriu.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate 16 autobuze electrice, se vor realiza 16 stații de încărcare autobuze la depou, 4 stații de încărcare autobuze pe traseu și două stații automobile. Se va înființa de asemenea un sistem de tip bike sharing dotat cu 50 de biciclete, alături de trasee pentru biciclete și pietoni.

După implementarea proiectului se vor schimba datele privind baza materială disponibilă asigurării serviciului. Astfel, se propune ca durata contractului de delegare care se va încheia să fie de 2 ani, cu intrarea în vigoare a contractului preconizată a avea loc în trimestrul II al anului 2021.

În perioada contractuală de 2 ani se va finaliza investiția privind implementarea proiectului „Transport public ecologic în municipiul Aiud”, situație în care se va impune reconsiderarea modalității de administrare a serviciului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax