Connect with us
Publicitate

AIUD

Un nou pas pentru transport public ecologic la Aiud, proiect de 10 milioane euro. LICITAȚIE pentru documentația tehnică

Publicat

Progrese în implementarea serviciului de transport public ecologic, la Aiud. Primăria a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de servicii pentru elaborarea PT + DDE și asistență tehnică din partea proiectantului, pentru obiectivul de investiții „Transport public ecologic în municipiul Aiud”. Valoarea totală este estimată la 743.000 de lei.

Contractul de finanțare pentru proiectul „Transport public ecologic în municipiul Aiud”, în valoare totală de peste 10 milioane euro, a fost semnat la sfârșitul lunii octombrie 2019.

Citește și Peste 10 milioane de euro pentru dezvoltarea transportului ecologic, la Aiud. Autobuze electrice, stații și alte investiții

Potrivit caietului de sarcini, serviciile cuprind realizarea PT + DDE (inclusiv documentațiile tehnice necesare obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor) și asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor și pentru participarea proiectantului la fazele incluse în programul de control al lucrărilor de execuție, respectiv:

– întocmirea documentațiilor pentru obținerea avizelor necesare emiterii autorizației de construcție

– PAC – proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire

– POE – proiectul de organizare a execuției lucrărilor

– PT + DDE – proiectul tehnic de execuție și detalii de execuție

– asistența tehnică din partea proiectantului pe toată durata de execuție a lucrărilor

Citește și Implementarea sistemului de transport ecologic, la Aiud: Licitație pentru servicii de consultanță, lansată de Primărie

Obiectivul general al proiectului „Transport public ecologic în municipiul Aiud” îl reprezintă reducerea emisiilor de carbon conform Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, inclusiv promovarea mobilității urbane bazată pe utilizarea transportului public auto de călători, nepoluant, îmbunătățit și reducerea numărului de deplasări cu transportul privat cu autoturisme.

Proiectul urmărește dezvoltarea infrastructurii necesare asigurării unui serviciu de transport public auto de călători durabil, atractiv și eficient prin construirea unui depou modern destinat transportului electric în municipiul Aiud, construcția și/sau reabilitarea a 28 de stații de călători și reabilitarea drumului aferent, inclusiv realizarea unui sens giratoriu.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate 16 autobuze electrice, se vor realiza 16 stații de încărcare autobuze la depou, 4 stații de încărcare autobuze pe traseu și două stații automobile. Se va înființa de asemenea un sistem de tip bike sharing dotat cu 50 de biciclete, alături de trasee pentru biciclete și pietoni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax