Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Transportul și comercializarea ilegală a pomilor de Crăciun, în atenția polițiștilor din Alba: Amenzi de peste 2.000 de lei pentru zeci de pomi găsiți „la negru”

Publicat

Înaintea sărbătorilor de iarnă, când oamenii încep „goana” după brazi de Crăciun, polițiștii de la secțiile din Apuseni, și nu numai, se confruntă din ce în ce mai des cu persoane care încearcă să comercializeze arbori „la negru”. Luni, 3 decembrie, două astfel de persoane au fost identificate și sancționate de oamenii legii în timp ce transportau brazi pentru care nu aveau acte de proveniență.

Luni, 3 decembrie, poliţiştii de ordine publică şi rutieră din Cîmpeni, împreună cu specialişti aparţinând Ocolului Silvic Valea Arieşului au organizat o acţiune ce a vizat prevenirea ilegalităţilor silvice, combaterea tăierilor, transportului şi comercializării ilegale a pomilor de Crăciun.

În cadrul acţiunii, pe DN 75 a fost identificat în trafic S.C. (38 de ani), din comuna Poiana Vadului, care transporta cu o autoutilitară 70 de pomi de Crăciun, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport. Cei 70 de pomi au fost confiscaţi, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei.

De asemenea, tot luni, poliţiştii Postului de Poliţie Arieşeni împreună cu jandarmi ai Postului de Jandarmi Montan Arieşeni l-au depistat, pe un drum forestier de pe raza comunei Arieşeni, pe D. P. (21 de ani), din aceeaşi comună, care transporta 15 brazi de Crăciun, nemarcaţi şi pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport. Faţă de D. P. a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, iar cei 15 brazi au fost confiscaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate