Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Transportatorii atenționează asupra lipsei siguranţei rutiere pe drumurile din România. Ce măsuri solicită autorităților

Publicat

Accidentele rutiere grave din ultima perioadă arată lipsa siguranţei rutiere pe drumurile din România. Din acest motiv, transportatorii rutieri solicită autorităţilor acţiuni concrete, coordonate, cu caracter permanent, potrivit unui comunicat al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

În context, transportatorii mai solicită alocarea de resurse în mod corespunzător tuturor autorităţilor care au un rol în aplicarea legislaţiei.

Printre măsurile solicitate de industria transporturilor rutiere se numără:

  • dezvoltarea infrastructurii rutiere
  • alocarea de fonduri pentru construirea spaţiilor de parcare sigure şi securizate pentru camioane
  • transpunerea în legislaţia românească a normelor prevăzute de legislaţia comunitară privind condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească expeditorii, agenţii de expediţie, contractanţii şi subcontractanţii pentru nerespectarea legislaţiei din transport
  • transpunerea Directivei nr 2561/2022 privind calificarea iniţială şi formarea periodică a conducătorilor auto în ceea ce priveşte numărul de ore pentru formarea profesională, actualizarea cerinţelor minime privind calificarea şi formarea continuă şi a subiectelor care trebuie atinse în procesul de formare profesională

De asemenea, pe listă se mai află şi măsurile de atenuare a crizei şoferilor profesionişti prin facilitarea angajării şoferilor extracomunitari la firmele româneşti de transport rutier şi modernizarea infrastructurii la punctele de trecere a frontierelor cu ţările UE şi non-UE, măsuri urgente de coordonare instituţională atât naţională, cât şi transfrontalieră pentru reducerea timpilor de aşteptare în frontiere şi fluidizarea traficului.

Transportatorii rutieri solicită accelerarea procesului de aderare la spaţiul Schengen

Transportatorii rutieri mai solicită accelerarea procesului de aderare la spaţiul Schengen.

„În lipsa unei abordări sustenabile, tragediile se vor înmulţi şi nu se vor reduce.

Romania trebuie să treacă de etapa de capitalism sălbatic şi să abordeze calea sustenabilităţii pentru o dezvoltare sănătoasă”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii UNTRR au atras atenţia, de asemenea, asupra stării infrastructurii rutiere, a lipsei parcărilor pentru camioane şi a timpilor mari de aşteptare la frontiere, a crizei de şoferi profesionişti şi a lipsei de responsabilizare a expeditorilor care pun presiune pe transportatori.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 16.000 de firme înscrise – operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax