Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tratamentele care nu sunt disponibile în sistemul de stat ar putea fi decontate la clinicile private din țară. CONDIȚIA

Publicat

laborator

Tratamentele care nu sunt disponibile în sistemul de stat ar putea fi decontate în premieră la clinicile private din România, dacă prețul serviciilor va fi mai mic decât în străinătate, a declarat marți ministrul Sănătății, Sorina Pintea, după o întâlnire cu Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private.

Sorina Pintea a anunțat că ia în calcul extinderea prevederilor Ordinului 50/2004 și la furnizorii privați de servicii medicale din țară. În prezent, Ordinul 50/2014 prevede accesul pacienților la tratamente decontate în străinătate atunci când acestea nu sunt disponibile în sistemul public din țară.

Ordinul 50/2004 prevede, în prezent, că „trimiterea bolnavilor pentru tratament în străinătate se aprobă de Ministerul Sănătății numai pentru afecțiunile care nu pot fi tratate în țară, pe baza unei documentații medicale întocmite de direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București”.

„Sistemul privat nu concurează cu cel de stat, ci mai degrabă se completează unul pe celalalalt, iar rolul meu este acela de a veghea ca pacientul să beneficieze de servicii medicale de calitate, în concordanță cu prevederile legale, indiferent de statutul furnizorului care le prestează”, a afirmat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Sorina Pintea a adăugat că „Este o alternativă cu beneficii pentru pacienți, dar și pentru sistemul de sănătate din România. Posibilitatea de a se trata în țară oferă un confort pacientului și îl scutește de costuri suplimentare cu deplasarea și cazarea în străinătate. De asemenea, alegerea unui furnizor de servicii medicale atunci când sistemul public nu poate oferi serviciile necesare, se va face în funcție de costuri, ca și până acum. Practic, furnizorul privat din țarăa va putea oferi servicii medicale decontate de stat în baza Ordinului 50, în condițiile în care prețul acestor servicii va fi mai mic decât cel din ofertele din străinătate”.

sursa: hotnews.ro
 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax