Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tratamentul cu Remdesivir a dat primele rezultate pozitive în SUA împotriva coronavirus. Medicamentul este folosit și în România

Publicat

Primele rezultate ale testelor din SUA cu Remdesivir, un medicament antiviral dezvoltat pentru a combate Ebola, arată o rată semnificativă de vindecare pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. 

Este o informație publicată de ABC și The Guardian, dar și de alte publicații cu specific medical.

Tratamentul cu acest medicament este aplicat și în România.

Remdesivir este unul dintre cele patru tratamente care fac parte dintr-un uriaș studiu gestionat de Organizația Mondială a Sănătății în zeci de țări, printre care și România, pentru a determina tratamentul adecvat pentru bolnavii de coronavirus.

Cum nu există încă un vaccin pentru tratarea infecției cu noul coronavirus, medicii au folosit ce aveau la îndemână. Fiecare țară afectată de pandemia de coronavirus a stabilit un protocol terapeutic, care este comun multora dintre ele, cuprinzând o listă recomandată și de Organizația Mondială a Sănătății.

În România, tratamentul care se folosește în spitale nu diferă de cel aplicat în țări precum Statele Unite, Franța, Germania, Italia sau Spania, dintre cele mai afectate de prezența coronavirusului.

Angajații cercetează flacoanele de redemsivir, una câte una. Foto: siteul oficial al companiei Gilead

Remdesivir este un medicament produs în Statele Unite de compania Gilead, pe care MIT, Massachusetts Institute of Technology​ îl consideră potrivit pentru tratarea pandemiei, fiindcă a dat rezultate pe testele aplicate pe șoareci infestați cu alți coronaviruși, SARS și MERS, fiind vorba despre o structură genetică asemănătoare cu a noului coronavirus.

Are atuul că inhibă multiplicarea virusului care a provocat pandemia și care a omorât în patru luni 120.000 de oameni din întreaga lume.

Europa Liberă scrie că în SUA este testat la o clinică universitară din Nebraska, iar primul pacient american – un turist de pe vasul de croazieră Diamond Princess – s-a vindecat după ce atinsese o fază gravă a bolii produse de noul coronavirus.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax