Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Trecerea la sistemul școlar pe trimestre. Ministrul Educației anunță când se va lua o decizie

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut precizări, luni seara, despre decizia de revenire la anul școlar cu trimestre în loc de semestre.

Cîmpeanu a declarat că așteaptă o evaluare a specialiștilor. O eventuală decizia ar putea fi anunțată în martie.

„Schimbarea de formă trebuie să fie dublată de o schimbare de fond, legată de evaluare, de care avem atât de mare nevoie. Astăzi, aproape toată ziua am petrecut-o cu colegii din domeniu pentru a vedea ce putem face pentru standardizarea evaluării. Sunt câteva soluții pe care deja le-am identificat.

Avem nevoie și de alte soluții, care să vină în paralel cu această nouă formă de organizare. Având cinci vacanțe, dintre care trei sunt poziționate foarte clar, cele trei trimestre ar putea să cuprindă și săptămâna școala altfel și săptămâna verde”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

”În luna martie trebuie să avem o decizie, dar decizia va fi puternic fundamentată”, a precizat acesta.

Calitatea sistemului educațional a scăzut

Ministrul a mai spus că a scăzut calitatea sistemului educațional, de când s-a trecut la sistemul cu semestre.

„Pot să vă spun următoarele lucruri: Am început cu semestre din 1998. Nu știu dacă este o coincidență sau nu, dar din 1998, calitatea sistemului educațional a scăzut continuu. Tot de atunci am avut o rată de promovare mică la examenele naționale și a început să crească puternic și abandonul școlar.

Nu știu dacă este o coincidență. Aștept analiza făcută de specialiști. Sunt convins că și cei care au semne de întrebare în fața argumentelor vor înțelege că este într-adevăr momentul să schimbăm ceva pentru a opri declinul educației. Am ajuns la un punct de minim sub care nu mai putem coborî”, a mai spus Cîmpeanu.

surse: edupedu.ro, stiripesurse.ro. digi24.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dany

    marți, 15.02.2022 at 05:14

    Calitatea învățământului a scăzut datorita structurii materiilor și schimbarea continua a modului de predare. Nu se va rezolva nimic nici cu trimestre. Anual avem schimbări de nu mai știu nici profesori, nici părinții, nici elevi ce sa mai facă și cum. Apare un ministru nou primul lucru mai schimba ceva. Da lasa-ti dracu lucrurile măcar 4 ani sa meargă sub o anumita forma. Asa ați zăpăcit toate lucrurile în tara asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate