Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trecutul violent, pe baza consumului de alcool, al bărbatului din Alba care a ucis o femeie în Timișoara. Ce i-a făcut fiicei sale

Publicat

T. D., bărbatul de 47 de ani din județul Alba, principalul suspect într-o crimă comisă marți, 15 august, la Timișoara, are un trecut violent. 

Contextul ar fi dat de consumul de alcool și pastile pentru tratamentul afecțiunilor de natură psihiatrică, de care acesta suferă.

Mai mult de atât, tot consumul de alcool l-a adus în fața instanței, în 2022, la Judecătoria Alba Iulia, unde a fost condamnat pentru conducere sub influența alcoolului. Dosarul de la Judecătoria Alba Iulia are legătură și cu Timiș, județul în care a comis crima.

Numele bărbatului apare în mai multe dosare de pe rolul instanțelor din Alba.

Acesta a comis crima în data de 15 august, într-un cartier din Timișoara. A intrat peste o femeie de 77 de ani pentru a o tâlhări. A atacat-o și a lăsat-o într-o baltă de sânge. Femeia a decedat în drum spre spital.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat din Alba a ucis o femeie de 77 de ani în Timișoara. Era atât de beat încât a leșinat în casa victimei

Însă din cauza cantității mari de alcool pe care a consumat-o, a leșinat în casa victimei, unde a fost găsit de polițiști.

(Deși datele bărbatului apar atât pe portalul instanțelor de judecată cât și pe portalul rejust.ro., reprezentații Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș au refuzat vehement să confirme pentru reporterii alba24.ro dacă bărbatul este originar din județul Alba, deși informația a fost confirmată de toate ziarele locale din Timiș, dar și de ziarele naționale, și chiar de Televiziunea Română. 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș a precizat că nu poate oferi această informație deoarece ar putea duce la identificarea bărbatului, în condițiile în care, cel mai probabil în cursul zilei de miercuri, 16 august, procurorii vor cere arestarea preventivă a acestuia).

Pe numele său, magistrații Judecătoriei Sebeș au emis, în data de 4 mai 2023, un ordin de protecție, după ce acesta și-a bătut fiica cu probleme psihice, și și-a amenințat soția cu un cuțit.

Mai mult de atât, mama fetei, soția bărbatului a susținut în fața instanței că acesta ar fi întreținut relații sexuale cu fiica sa.

CITEȘTE ȘI: Drama unei familii din Alba, detaliată în instanță: O femeie îl suspectează pe soțul ei de fapte tulburătoare. Victima ar fi fiica

Alba24.ro a scris despre ordinul de protecție emis pe numele bărbatului în data de 4 mai 2023, în urmă cu doar patru luni.

Violență în familie pe baza consumului de alcool

Din câte se pare bărbatul a și fost internat la secția de Psihiatrie din cauza consumului de alcool, timp de 2 săptămâni, în perioada 20 aprilie – 4 mai 2023.

În fața instanței, soția bărbatului a precizat că ”pârâtul este foarte violent, iar în data de 15.04.2023 a lovit-o pe reclamantă (fiica sa), care suferă de probleme de sănătate şi a formulat plângere la poliţie.

De asemenea, mai arată că este posibil ca pârâtul să fi întreţinut raporturi sexuale cu fiica sa, reclamanta (…)”, se arată în documentele instanței.

Bărbatul a recunoscut că și-a lovit fiica cu un fier de lângă sobă.

Mai mult de atât, fapte violente ar fi existat și în trecut, iar acestea se regăsesc tot în motivarea magistraților.

YouTube video

”Reclamanta mai arată că a fost amenințată cu cuțitul, faptă necontestată de către pârât, dar care arată că aceasta s-a petrecut cu altă ocazie. Pârâtul a mai recunoscut că și-a mai amenințat și în alte ocazii soția cu cuțitul.

Totodată au fost sesizate de către reclamantă organele de poliție, iar, în baza acestui eveniment, organele de poliție au înregistrat dosar de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii violență în familie, iar ulterior, după luarea declarației persoanei vătămate (fiica familiei) a fost dispusă extinderea urmăririi penale ”in rem” față de săvârșirea infracțiunii de ”viol”.

A mai relatat reclamanta că a fost lovită de către pârât și în data de 13.04.2023 în timp ce se aflau în mașină, aspect care rezultă şi din procesul verbal din 17.03.2023 întocmit de către organele de poliţie cu ocazia evenimentului reclamat”, se arată în motivarea instanței.

Condamnat în 2022 pentru conducere sub influența alcoolului

În 2022, bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 11 luni închisoare cu amânare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Acesta a fost prins în data de 29.03.2022, în jurul orei 6.20, când a condus un autoturism  pe DN1, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, fiind oprit în trafic de către echipajul de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

De asemenea, a mai fost condamnat și la prestarea de muncă în folosul comunității pe o perioadă de 30 de zile, în cadrul Primăriei Municipiul Alba Iulia sau în cadrul Primăriei Săsciori.

A cerut schimbarea locului de prestare a muncii în folosul comunității în Timiș

În data de 6 martie 2023 a cerut să i se schimbe locul de prestare de muncă în folosul comunității, în județul Timiș.

”Dispune ca persoana condamnată D.T. să presteze cele 30 de zile de muncă nerenumerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Municipiului Lugoj sau în cadrul Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” cu sediul în Lugoj, județul Timiș, se arată într-o motivare a Judecătoriei Alba Iulia.

Acum bărbatul va fi prezentat în fața magistraților Tribunalului Timiș, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Violeta

    miercuri, 16.08.2023 at 16:27

    In situatia aceasta trebuie sa raspunda si cei care l-au lasat liber pe acest criminal.Te ingrozesti cand citesti cate acte de violenta a produs individul si a primit doar prestare de 30 de zile de munca neplatita!E noaptea mintii oameni buni!Cine l-a lasat liber,nesupravegheat?Dati-ne nume!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax