Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Trei furturi din locuințe în mai puțin de două ore, miercuri, în centrul municipiului Alba Iulia

Publicat

Trei furturi din locuințe, petrecute miercuri în Alba Iulia, au fost sesizate de Asociația Justiția Pro Cetățean. Se pare că cele trei infracțiuni au fost comise în mai puțin de 2 ore pe raza orașului mai exact în centrul municipiului, în plină amiază. 

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, autoarea infracțiunilor a fost identifică și reținută de polițiști. Este vorba despre o femeie de 30 de ani din Alba Iulia. Acesta nu este la prima abatere și se află la a cincea reținere pentru furturi. Femeia a fost reținută și în data de 12 octombrie după ce a furat un telefon mobil dintr-un cămin studențesc din oraș. Aceasta este cercetată, în stare de libertate, având un copil mic,  și pentru alte furturi.

Citește și Lege a deputatului Răcuci: dezvoltatorii imobiliari deghizați în persoane fizice NU vor mai plăti taxe

„Din categoria ”sfaturi pentru cetățeni”: 3 furturi din locuințe în mai puțin de 2 ore.

Acesta este bilanțul zonei centru Alba Iulia pentru data de 9.11.2017. Ieri, în centrul Alba Iuliei în intervalul orar 13:00 -14:30, s-au produs 3 furturi din locuințe, după informațiile pe care le avem. Prima casa prădată a fost în spatele Casei de Pensii unde făptașii au sărit gardul și au luat sustras din holul locuinței portofelul cu bani și acte a locatarei.

Următoarea țintă a fost secretariatul Liceului Nr. 3 de unde a fost luat dintr-o geantă un alt portofel, cu acte și o sumă mică de bani.

Ultima țintă a fost fix locuința de unde scriem această postare, hoții sustrăgând o poșetă unde se aflau documente și o sumă infimă de bani.
De aici putem trage 2 concluzii, iluzia cetățeanului de siguranță a locuinței prin lăsarea ușii descuitate chiar dacă sunt acasă și lipsa patrulelor de poliție pe străzile orașului, lucru datorat lipsei de personal din cadrul MAI, problemă care nu se reflectă în statisticile de la nivel înalt ci în siguranța cetățeanului în viața de zi cu zi” a transmis Justița Pro Cetățean.

UPDATE: 10 noiembrie:  La data de 9 noiembrie, poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică şi jandarmi, au identificat-o pe o tânără, în vârstă de 30 de ani, din Alba Iulia, ca persoană bănuită de comiterea a 3 furturi, de pe raza municipiului Alba Iulia, fapte în legătură cu care poliţia a fost sesizată în zilele de 8 şi 9 noiembrie a.c.

Se pare că, în după amiaza zilei de 8 noiembrie, tânăra ar fi profitat de faptul că proprietarii a două locuinţe din Alba Iulia nu şi-ar fi asigurat uşile, ar fi pătruns în interiorul acestora şi ar fi sustras două portofele în care erau acte şi bani. În aceeaşi zi, tânăra ar fi pătruns într-un birou dintr-o unitate de învăţământ din municipiu şi ar fi sustras portofelul unei angajate.

Faţă de persoane bănuită de comiterea furturilor, a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii au reţinut-o pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Cercetările sunt continuate.

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunii de furt din locuinţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetățenilor să nu lase uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă se află la domiciliu!

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax