Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei locații pentru închirieri de biciclete electrice și plimbări cu microbuzul, scoase la LICITAȚIE de Primăria Alba Iulia

Publicat

IMG_1202
La doi ani de când în Cetatea Alba Carolina au fost introduse bicicletele și microbuze electrice, Primăria Alba Iulia scoate la licitație noi „stații” pentru cei care vor să-i plimbe pe turiști prin Șanțurile Cetății. Proiectul de Hotărâre care prevede organizarea unei licitații pentru trei locații de amplasare a bicicletelor ecologice și a microbuzelor va fi supus la vot în ședința Consiliului Local din 24 martie. 

„Având în vedere faptul că odată cu terminarea lucrărilor de conservare, restaurare și introducere în circuitul economic și turistic a fortificației de tip Vauban din municipiul Alba Iulia  a crescut numărul turiștilor care ne vizitează orașul, diverși înterprinzători privați care ne vizitează orașul au început să ofere turiștilor și localnicilor o gamă de servicii din ce în ce mai diversificată, venind în întâmpinarea dorințelor acestora și crescând gradul se satisfacție al celor care ne vizitează, oferindu-le diferite modalități atractive de divertisment, ajutându-i să parcurgă într-un timp scurt zona fortificată a Cetății ceea ce permite și o vedere de ansamblu asupra fortificației și cunoașterea de către vizitatori a lucrărilor de artă militară descoperite și puse în valoare pe traseul șanțurilor fortificației contribuind totodată la creșterea veniturilor bugetului local.

Deoarece numărul de înterprinzători privați care doresc să desfășoare astfel de activități este din ce în ce mai mare de la an la an, considerăm oportună reglementarea și a acestor tipuri de activități, dând posibilitatea doritorilor să participe la o licitație publică deschisă, cu respectarea principiilor liberei concurenței” scrie în raportul de specialitate atașat la Proiectul de Hotărâte.

Potrivit proiectului, cele trei locații sunt: Locația nr 1. și locația nr.2 sunt situate în șanțurile fortificației, Piața Visconti, în lateralele Podului de Lemn care face legătura dintre Parcul Unirii, Porțile V-a și a VI-a și Poarta a IV-a a Cetății și pietonala Mihai Viteazul, iar locația nr. 3 este situată la limita estică a Pieței Cetății, lângă clădirile fostei unități militare.

Traseul de vizitare a Cetății cu ajutorul microbuzelor cu propulsie electrică a fost deja stabilit într-o altă HCL, precum și o stație princilală de unde vor fi preluați vizitatorii care doresc să utilizeze acest serviciu și unde va începe traseul în Piața Tricolorului, pe traseu mai find stabilite două stații intermitente, stația Obelisc și stația Aleea Sf. Eugeniu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax