Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei materii opționale noi pentru elevii din învățământul primar. Vezi schimbările din anul școlar 2013-2014

Publicat

elevi

Din anul școlar 2013-2014, elevii din învățământul primar pot opta pentru trei discipline școlare, aprobate de Ministerul Educației. Filosofia pentru copii, Educație pentru societate și Educație financiară vor fi introduse din acest an școlar. Cele trei dicipline vor putea fi studiate în clasele pregătitoare, clasa a I, a II-a, a III-a și a IV-a.

Filosofia pentru copii va fi studiată de clasele a III-a și a IV-a , iar la această disciplină elevii vor învăța cum să susțină un punct de vedere, dar și cum să respecte punctele de vedere ale celor din jur și care sunt etapele pe care le implică rezolvarea unei probleme.

Disciplina Educație pentru societate va fi parcursă de clasele pregătitoare, I și a II-a și va putea fi studiată într-un singur an școlar sau de-a lungul a doi-trei ani. Aici elevii vor învăța despre conduita moral-civică și modul în care se aplică în viața reală.

Educație financiară este disciplina ce va fi studiată de elevii de clasa a III-a și a IV-a, iar programa ei a fost făcută cu ajutorul serviciului de educație din cadrul Băncii Naționale Române. Acest curs-pilot a fost realizat de reprezentanții Băncii Naționale Române în mai multe unități de învățământ în perioada 2010-2011. Programa disciplinei a fost o inițiativă a Comisiei Europene în toate statele membre UE și se dorește educarea și dezvoltarea receptivității elevilor pentru domeniul financiar.

Programele școlare ale celor trei discipline pot fi folosite ca oferte de curriculum la decizia școlii, din anul școlar 2013-2014. Acestea fac parte din curriculum pentru învățământul peuniversitar.

sursa: gandul.info

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. andronic

    vineri, 06.09.2013 at 12:15

    o aberatie aiuritoare ,educatia civica era inclusa in mai multe discipline ,educatia financiara e un mod de a bloca continuturi importante , la aceasta varsta ,poate ii vor initia cum sa fure , sa ocoleasca legea ,asa cum fac cei care propun aceste aberatii ,e o lipsa de profesionalism in educatie ,acum banca nationala vine cu subiecte pentru educatie ,nu are competenta morala s-o faca ,ea se gestioneaza pe nivelul nostru de trai ,cel mai scazut din Europa ,acum mai da si lectii copiilor !Penibilii fac educatie !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax