Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TREI ŞCOLI ÎNCHISE temporar în ALBA, din cauza GERULUI. Peste 500 de elevi nu au mers la cursuri, în prima zi după vacanţa de iarnă

Publicat

copii-iarna-zapada-scoala-300x180 Trei şcoli din Alba cu peste 500 de elevi nu au fost deschise, luni, 5 ianuarie, odată cu reînceperea cursurilor din cauza unor defecţiuni la instalaţia de încălzire a clădirilor, cauzate de temperaturile foarte joase. Este vorba despre şcolile cu clasele I-VIII din localităţile Râmeţ, Săsciori şi Daia Română.

Inspectorul general şcolar adjunct Marcela Dărămuş a declarat pentru Alba 24 că în cele trei cazuri conducerea şcolilor a solicitat o „perioadă de graţie” pentru remedierea unor defecţiuni la centralele de încălzire, după ce conductele de apă de la aceste dispozitive au îngheţat, din cauza gerului.

La şcoala de la Daia Română, unde învaţă 249 de copii, situaţia a fost remediată luni, iar de marţi activitatea a fost reluată.

Şcolile din Săsciori (cu 271 de elevi) şi Râmeţ (14 elevi) nu au fost deschise nici marţi, urmând să comunice până la ora 13.00 dacă elevii se pot întoarce la cursuri de miercuri.

(P)  Căciuli, mănusi și fulare pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii de la 900 branduri : Nike, Adidas, Puma, Salomon, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Under Armour,  Everlast etc. La FashionSport.ro este Black Friday în fiecare zi.

UPDATE: De miercuri, elevii de la aceste şcoli au început cursurile normal.

Cursurile au reînceput oficial luni, 5 ianuarie, după vacanța de sărbători, conform structurii anului şcolar 2014-2015. Următoarea vacanță, cea intersemestrială, începe pe 31 ianuarie. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, simularea evaluării naţionale la clasa a VIII-a va avea loc în perioada 23-25 februarie, iar cea pentru bacalaureat, la clasele a XI-a şi a XII-a, va fi organizată în perioada 2-6 martie.

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a din anul şcolar 2014-2015 va avea loc în 23 februarie la Limba şi literatura română, în 24 februarie la Matematică şi în 25 februarie la Limba şi literatura maternă, în 6 martie urmând să fie afişate rezultatele.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a va avea loc în 2 martie la Limba şi literatura română, în 3 martie la Limba şi literatura maternă, în 4 martie la proba obligatorie a profilului şi în 6 martie la proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a), afişarea rezultatelor fiind programată în 12 martie.

În 2015, evaluarea naţională se va desfăşura la aceleaşi discipline ca cele din anul şcolar trecut, probele urmând să fie susţinute în perioada 22-24 iunie.

Examenul de bacalaureat din 2015 va fi organizat în două sesiuni, respectiv în iunie – iulie şi august – septembrie.

Anul şcolar are 177 de zile de cursuri şi 34 de zile de vacanţă, fără cele din vacanţa de vară.

Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 12 iunie 2015.

Anul şcolar 2014-2015 este structurat pe două semestre.

În semestrul I, pentru anul 2015, cursurile reîncep luni, 5 ianuarie și țin până vineri, 30 ianuarie.

Vacanţa intersemestrială va fi între 31 ianuarie şi 8 februarie.

Semestrul al II-lea va începe luni, 9 februarie, şi va fi întrerupt de vacanţa de primăvară, programată între 11 aprilie şi 19 aprilie. Cursurile se vor relua în 20 aprilie, anul şcolar urmând să se încheie la 19 iunie.

Vacanţa de vară de dinaintea anului şcolar 2015-2016 va fi între 20 iunie şi 13 septembrie.

Săptămâna 6 – 10 aprilie din semestrul al doilea va fi dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Tezele din semestrul II se susţin, de regulă, până la 22 mai 2015.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax