Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei sferturi dintre familiile de români pun banii la comun şi se declară fericiţi în relaţia de cuplu

Publicat

În România, 76% dintre cupluri se declară fericiţi în relaţia de cuplu şi îşi pun banii la comun, comparativ cu aproximativ 50% dintre europeni care fac acelaşi lucru, potrivit unui studiu.

Unul din cinci (21%) europeni ar ascunde unele cheltuieli, economii sau datorii de partenerii lor, în anumite situaţii. Motivaţiile lor ţin fie de faptul că nu vor ca partenerul să ştie cât cheltuiesc (16%), fie vor să-şi ţină datoriile la secret (9%).

În Europa, 53% dintre cupluri spun că îşi pun banii la comun, însă pentru cuplurile din România practica este mult mai întâlnită, la 71% dintre respondenţi. Există un raport direct între armonia în cuplu şi modul de gestionare a banilor, potrivit studiului.

Mai mult de jumătate dintre europenii care declară că sunt fericiţi în relaţia lor (55%) declară că îşi împart finanţele cu partenerul şi 46% dintre cei cu probleme în cuplu îşi impart banii cu partenerul. Raportul dintre fericirea în cuplu şi conturile comune este peste media europeană şi în SUA (69%) sau în Australia (64%).

Cea mai puternică legătură dintre resurse financiare administrate în comun şi cupluri fericite se vede în România, unde 76% dintre cupluri ţin banii la comun, şi în Spania, unde ajunge procentul la 68%, se arată în studiul ING.

Pe de alta parte, un partener ar alege să nu îşi pună banii într-un cont comun fie pentru că are nevoie de intimitate (34%), pentru că îşi gestionează finanţele mai bine decât partenerul (28%) sau pentru ca partenerul să nu îşi facă griji pentru el (25%).

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax