Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Trei tineri din Blaj, cercetați penal. Au furat 85 de kg de plasă metalică de la o fermă viticolă

Publicat

YouTube video

Doi tineri de 20 de ani și 26 de ani și un minor de 16 ani, toți din municipiul Blaj au intrat în vizorul oamenilor legii, după ce au fost surprinşi de jandarmi după ce au sustras o plasă metalică dintr-o fermă viticolă, de aproximativ 85 de kg.

Este vorba despre Alex G. De 20 de ani, D.D de 16 ani şi Olimpia B. de 26 de ani. Cei trei se aflau pe strada Clujului din municipiul Blaj, iar, în momentul în care au fost observaţi de un echipaj de jandarmerie, tocmai încercau să găsească o modalitate de a transporta aproximativ 85 de kg plasă de sârmă folosită pentru susţinerea viţei de vie. Interpelaţi de jandarmi, tinerii au recunoscut că au sustras plasa metalică dintr-o ferma viticolă din apropiere şi doreau să o valorifice în interes personal la un centru de colectare a fierului vechi. În plus, aceştia au adăugat că nu sunt la prima faptă de acest fel, în urmă cu câteva zile ei mai sustrăgând aproximativ 30 kg de plasă metalică a cărei valoare deja o fructificaseră.

Jandarmii au întocmit pe numele celor trei actele premergătoare începerii urmăririi penale, aceştia fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi furt calificat. Cercetările vor fi continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj.

Pentru prevenirea faptelor de natură penală săvârşite de persoane minore, jandarmii reamintesc cetăţenilor că numai minorii care nu au împlinit vârsta de 14 ani nu răspund penal. Aşadar, minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal, dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ, iar minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal, deoarece discernământul în cazul acestuia este prezumat. Prin urmare, faţă de minorul care răspunde penal se poate lua o măsură educativă ori i se poate aplica o pedeapsă. Măsurile educative sunt mustrarea, libertatea supravegheată, internarea într-un centru de reeducare şi internarea într-un institut medical-educativ.

 

Dacă se apreciază însă că luarea unei măsuri educative nu este suficientă pentru îndreptarea minorului, acestuia i se poate aplica o pedeapsă. Aceasta poate fi închisoarea sau amenda prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită, cu specificaţia că limitele pedepselor se reduc la jumătate, iar în urma reducerii, în nici un caz, minimul pedepsei nu va depăşi 5 ani.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax