Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei tineri din municipiul Blaj, sancţionaţi de jandarmi, după ce au fost surprinşi consumând băuturi alcoolice în public

Publicat

masini jandarmi Trei bărbaţi din Blaj au fost sancţionaţi de jandarmi luni, 22 iunie, pentru că au consumat băuturi alcoolice în Parcul Piața 1848 din localitate. Oamenii legii reamintesc legislaţia în aceste cazuri şi faptul că, pe timpul verii se înregistrează o mai mare incidență a acestora. 

Identificaţi ca fiind Andrei L. ( 34 de ani), Zabar L. ( 18 ani ) şi Viorel V. ( 18 ani), toţi din Blaj, cei trei se aflau luni, 22 iunie, la ora 17.00, în Parcul Piaţa 1848 din localitate şi consumau alcool. Au fost observaţi de un echipaj de jandarmerie, li s-a explicat că fapta lor constituie contravenţie şi au fost sancţionaţi cu câte un avertisment scris. Totodată li s-a atras atenţia că dacă repetă un astfel de gest riscă să fie amendaţi cu până la 500 de lei.

Având în vedere că pe timpul verii se înregistrează o mai mare incidenţă a acestor cazuri decât în restul anului, precizăm că, potrivit prevederilor legale, consumul de băuturi alcoolice în locuri precum: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări sau gări se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei.

În incinta acestor locuri publice se pot consuma băuturi alcoolice prin delimitarea unor spaţii special amenajate pentru consum, prin hotărârea conducerii locurilor publice respective.

Sunt exceptate localurile de alimentaţie publică şi turism, cum sunt: restaurante, baruri şi discoteci. În locurile publice enumerate se interzice cu desăvârşire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani, iar cei care încalcă aceasta interdicţie riscă să fie sancţionaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate