Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei zile de sărbătoare de ZIUA ROMÂNIEI la Alba Iulia. Se pregătesc 35.000 de porții de mâncare pentru „Masa Populară”

Publicat

Ziua României va fi sărbătorită la Alba Iulia timp de trei zile. Începând cu 30 noiembrie și până în 2 decembrie vor avea loc momente solemne, concerte, parada militară și nu în ultimul rând „Masa Populară”. Cei peste 100.000 de turișiti vor fi întâmplinați cu 35.000 de porții de mămăligă cu brânză și friptură. 

VEZI: Cum se pregătește Alba Iulia pentru „Marea Invazie” de la 1 Decembrie. Peste 150.000 de oameni vor umple orașul, de CENTENAR

Cu toate că nu a dorit să dezvăluie foarte multe despre ceea ce se va întâmpla la Alba Iulia în cele trei zile de sărbătoare, viceprimarul Paul Voicu ne-a spus că pentru data de 30 noiembrie sunt pregătite spectacole de muzică clasică, pe 1 Decembrie va fi doar spectacol de muzică populară, iar pe data de 2 decembrie vor avea loc sectacole pentru copii și tineret.

Toate concertele vor fi în Piața Cetății, care va fi golită pentru a permite accesul unui număr cât mai mare de oameni.

Va fi cea mai importantă ediţie a festivalului de 1 Decembrie de la Alba Iulia, la 100 de ani de la Marea Unire. Pe lângă depunerile de coroane, parada militară, spectacole, adică reperele obişnuite cu ocazia sărbătorii din Cealaltă Capitală, organizatorii pregătesc evenimente speciale.

Inaugurare Sala Unirii – 100 de ani de la Marea Unire – 1 Decembrie, Alba Iulia

Reconstituirea Marii Adunări Naţionale de la 1 Decembrie  – 2 decembrie, Alba Iulia – Muzeul Unirii

30 costume de miliari din Primul Război Mondial, 3 costume de personalităţi prezente la Alba Iulia la 1 Decembrie 1918, 150 reenactori reprezentând soldaţi din Primul Război Mondial

MASA POPULARĂ – mămăligă cu brânză și friptură

Anii trecuți, la „Masa populară” se serveau în jur de 9.000 de porții de fasole cu cârnați sau sarmale. Anul acesta, numărul porțiilor de mâncare va fi de trei ori mai mare. În jur de 25.000-35.000 de porții de mămăligă cu brânză și friptură vor fi pregătite pentru cei care ajung de 1 Decembrie la Alba Iulia.

„O să încercăm anul acesta să punem masa populară în trei-patru puncte, cât mai întinse, ca să nu aglomerăm zona. Avem bucătarii care vor face treaba asta, am trimis toate adresele spre sponsorii noștri, pe care îi avem în fiecare an pe partea de alimente și sperăm să avem totul definitivat cât de curând”, a spus viceprimarul.

Legat de problema toaletelor în oraș, viceprimarul spune că sunt sute de toalete ecologice, iar pe lângă asta instituțiile publice vor fi deschise în acele zile, pentru cei care doresc să se încălzească.

„Am discutat cu instituțiile, în special cu Consiliul Județean, cu care ne consultăm aproape săptămânal pe tema asta, să facem un fel de porți deschise, pentru că orașul își deschide porțile și tot ce înseamnă instituție subordonată nouă, chiar și Consiliul Județean să fie deschise, cu angajați din primărie, CJ, Direcția de Protecție a Copilului, etc să fie acolo cineva, să fie la birou, să fie acces la toaletă, pentru că este o problemă stringentă, să fie un ceai cald, pentru că nu știm dacă va fi frig sau va ploua”, a mai spus Paul Vociu.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate