Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sentință la Tribunalul Alba: 12 tineri inculpați într-un dosar de înșelăciune prin internet, obligați la plata a peste 100.000 euro despăgubiri

Publicat

tribunal

tribunal 1 Printr-o sentință pronunțată de Tribunalul Alba, 12 tineri, inculpaţi într-un dosar de înşelăciune prin anunţuri false pe internet, sunt obligați să plătească victimelor despăgubiri de peste 100.000 de euro. Sentința a fost dată în 30 decembrie 2014, procesul judecându-se de 4 ani. În penal, inculpaţii au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare.

Sentința pronunțată de către Tribunal Alba în 30 decembrie 2014 poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. Inculpaţii care vor plăti daunele civile sunt Mîndrescu Viorel Cosmin, Tudor Gheorghe Claudiu, Vlăducu Costinel Alberto, Nedelcu Mihai, Giura Gheorghe, Stănescu Florea, Gheorghe Petre Iulian, Constantinescu Mihai Alin, Andrei Alexandru Marius, Mătuşescu Cristian, Mehedinţu Constantin Adrian şi Stoica Iulian.

În penal, 11 dintre inculpaţi au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare şi doar unul a primit o pedeapsă cu executare, în condiţiile în care mai avea o condamnare anterioară. Inculpaţii au beneficiat de legea penală mai favorabilă şi de faptul că una dintre infracţiunile pentru care au fost trimişi în judecată a fost dezincriminată. Este vorba despre acuzaţia de iniţiere sau constituire ori aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni, care nu este un grup infracţional organizat.

Gruparea infracţională s-a constituit în anul 2006 şi a acţionat iniţal în judeţul Alba, după care şi-a mutat centrul de operaţiuni în Sibiu, respectiv în oraşul Drăgăşani din Vâlcea.

Inculpaţii obţineau venituri ilicite din inducerea în eroare a unor persoane din străinătate, cu privire la achiziţionarea a diverse bunuri, ce erau postate pe site-uri de vânzări on-line din Olanda, Germania, Suedia, Grecia, Slovacia, Belgia.

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia şi procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, în urma cărora 17 persoane au fost aduse pentru audieri la Alba Iulia. În una din locuinţe, membrii grupării au fost prinşi în flagrant în timp ce ofereau spre vânzare telefoane mobile, pentru suma de 350 euro bucata. În urma percheziţiilor domiciliare au fost ridicate un autoturism, telefoanele mobile utilizate de membrii grupării şi mai multe sisteme informatice folosite la săvârşirea infracţiunilor (laptop-uri, unităţi centrale, modem-uri, stick-uri, CD-uri şi DVD-uri). Toate aceste bunuri au fost confiscate de instanţă. Prin această modalitate au fost induse în eroare mai multe persoane din diverse state, precum Marea Britanie, Suedia, Belgia, Italia, Franţa, Canada, SUA, Danemarca, Slovacia, Germania.

Prejudiciul cauzat se ridică la 83.000 de euro, sumă cu care s-au constituit părţi vătămate 98 de persoane. Instanţa a mai dispus confiscarea de la inculpaţi a sumelor de bani nepretinse de părţile vătămate în cadrul procesului şi a bunurilor folosite la săvârşirea infracţiunilor și obligarea inculpaților la plata cheltuielilor judiciare către stat. Prejudiciul total se ridică la peste 100.000 de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vai steaua voastra

    miercuri, 30.09.2015 at 15:32

    Bai ******* daca scrieti numele oamenilor astura in toate ziare si pe saiturile toate ue plm sa se mai angajeze baaaaa javrelor ,cum sa se reabiliteze bulangiilor …..imi e scarba ca sunt roman si daca as putea sa fac ceva sa nu ma fi nascut niciodata in aceasta tara de **** unde toti sunt niste hoti de la parlamentari la judecatori si procurori ….nu oferiti nici un viiitor ,nu oferiti nimic
    decat criticati si ziceti ca asa suntem …voi ne-ati creat prin faptele voastre si justitia din Romania care se crede D-zeu …..sunteti niste mincinosi niste oameni fara scrupule care mancati carnea de pe oameni …..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax