Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tribunalul Alba a decis confiscarea unor cantități de droguri ridicate de la un inculpat decedat şi un cetăţean străin

Publicat

droguri_2 Tribunalul Alba a decis, la sfârșitul lunii iulie, la solicitarea DIICOT Alba Iulia, confiscarea specială a unor cantităţi de droguri ridicate de la doi bărbaţi în urma unor percheziţii realizate în aprilie 2016.

Unul dintre aceştia era inculpat într-un dosar de traficanţi de etnobotanice trimis în judecată de Parchet, care a decedat între timp, iar celălalt este un cetăţean străin care, în prezent, are calitatea de suspect.

Inculpatul decedat se numea Călin Opriţa. Avea 30 de ani şi a fost găsit fără viaţă, în 9 octombrie, dimineaţa, lângă clădirea unei foste centrale termice din cartierul Ampoi 1 pe strada Livezii, în apropiere de locuința sa. Anchetatorii au luat în calcul cazul ca pe o moarte suspectă.

Tânărul era inculpat alături de alţi 10, într-un dosar DIICOT pentru trafic de etnobotanice. Membrii reţelei sunt din Alba, Hunedoara şi Cluj.

Vezi şi Expertiza medicală a stabilit cauza decesului tânărului Călin Oprița. Diagnosticul ce pune punct speculațiilor

Potrivit deciziei Tribunalului Alba, de la inculpatul Călin Opriţa, reprezentat în instanţă de către mama acestuia, sunt confiscate 8 comprimate care conţin ca substanţă activă Diazepam ambalată în 3 blistere, 97 de grame de fragmente vegetale în care s-a pus în evidenţă o substanţă chimică folosită la fabricarea etnobotanicelor, interzisă în România şi o plită electrică pe care s-a identificat, de asemenea, substanţa respectivă, scrie adevărul.ro.

De la cetăţeanul străin Sautereau Boris Georges s-a dipus confiscarea a 103,3 grame de fragmente vegetale, care conţin aceeaşi substanţă. Bunurile se află în Camera de corpuri delicte a IPJ Alba şi urmează a fi distruse după ce decizia instanţei de judecată va rămâne definitivă, potrivit sursei citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax