Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tribunalul Alba: Inspector silvic condamnat pentru mită, la închisoare cu suspendare. Cel care i-a dat banii a primit pedeapsă cu executare

Publicat

padure

Tribunalul Alba s-a pronunţat luni, 16 decembrie, într-un dosar de corupţie în care a fost implicat un inspector silvic. Unul dintre cei doi inculpaţi a primit pedeapsă de 6 luni închisoare cu executare, iar celălalt, trei ani cu suspendare.

Matei Bunea Domşa, inspector silvic în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare Cluj-Napoca, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea pedepsei, iar Valer Daniel Stan, la 6 luni de închisoare cu executare. Al doilea inculpat mai avea o condamnare anterioară, la un an şi o lună după gratii cu suspendare. Instanța a dispus revocarea suspendării și a contopit pedeapsa cu cea aplicată în acest dosar.

Cele două persoane au fost trimise în judecată în luna mai 2013, de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia, fiind reţinute la acea dată, pentru luare, respectiv dare de mită, într-un dosar referitor la furt de lemne din pădure.

Pentru Matei Bunea Domşa , inspector silvic în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare Cluj-Napoca, s-a reținut infracțiunea de luare de mită, iar pentru Valer Daniel Stan, persoană fără calitate specială, cea de dare de mită.

Procurorii au precizat în rechizitoriu că “în cursul lunii iulie 2011, inculpatul Bunea Domșa Matei, în calitate de inspector silvic în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare Cluj-Napoca, a pretins și primit de la inculpatul Stan Valer suma de 1.000 lei pentru a nu-i aplica o amendă contravențională și pentru a nu confisca materialul lemnos (10 mc) pe care inculpatul Stan Valer Daniel l-a transportat fără a avea documente de proveniență”.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Alba în 28 mai 2012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Whangarei

    vineri, 14.02.2014 at 09:43

    Asta-i buna!!!Voi ne amenintati ca daca mai divulgam pe cineva ca ne conditioneaza sa dam mita ,facem puscarie tot noi.Astai culmea.Corect era ca amindoi sa fie pedepsiti ,dar mai aspru cel ce pune ac. conditie.Niciodata un om simplu nu primeste[ca n-are ptr.ce] mita.Fie el de la tara sau de la oras,v-a avea de a face cu politia,avocati,judecatori ,procurorii,medicii ,profesori sau alti aspiratori de ron=euro

  2. PATRIOT

    vineri, 14.03.2014 at 09:36

    pai da , prost e ala care da nu ala care cere .Mai da justitia asta e tot pe dos , oare unde v-ati specializat , in Bulgaria?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax