Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tu unde pleci în vacanţă? Vezi destinaţiile de concediu peste hotare preferate de albaiulieni

Publicat

În această perioadă, majoritatea albaiulienilor se gândesc la destinaţii de vacanţă şi, dacă nu au găsit încă locaţia preferată şi potrivită ca preţ, încă mai pot alege din oferta agenţiilor de turism. Din datele acestora, destinaţiile preferate sunt staţiunile de pe litoral din Bulgaria, Grecia, Turcia, dar sunt opţiuni şi pentru locaţii mai „exotice”, în Mexic ori Republica Dominicană.

Anul acesta, în topul preferinţelor albaiulienilor în ceea ce priveşte destinaţiile de vacanţă este litoralul bulgar, unde aceştia şi-au făcut rezervări chiar şi din luna ianuarie a acestui an. Preţurile practicate şi promovarea pe care bulgarii şi-au făcut-o în ultima perioadă au dat roade. De exemplu, la „Nisipurile de Aur”, cazarea la un hotel de 5 stele costă 20 de euro pe noapte (cu mic dejun), de persoană, iar, pentru un hotel de 4 stele, preţurile pornesc de la 12 euro pe noapte.

În Grecia, albaiulienii preferă zona Paralia Katerini, unde, pentru un sejur de 6 zile, plătesc aproximativ 200 de euro. Alte locaţii sunt insule Skiathos ori Creta.

Cei mai pretenţioşi aleg în continuare hotelurile de 5 stele din Turcia, cu transport asigurat prin avion, de la Cluj-Napoca sau Sibiu. Preţul pentru un sejur de 7 nopţi la un hotel de 5 stele de pe litoralul turcesc variază între 700 şi 800 de euro, cu toate taxele incluse. Majoritatea turiştilor albaiulieni spun că preferă condiţiile de cazare, masă şi relaxare oferite de hotelurile din Antalya, spre exemplu, unde serviciile sunt pe măsura aşteptărilor.

Dintre cele mai scumpe vacanţe, cu destinaţii „exotice” pe care le aleg locuitorii din Alba Iulia sunt Republica Dominicană şi Mexic. Pentru a ajunge fie la hoteluri luxoase fie în locaţii rustice din cele două ţări, turiştii ajung cu avionul, cu escală în Germania. Un sejur în aceste locaţii ajunge la 4.000 de euro.

Mexicul este o destinaţie petru toate gusturile, fie ca este vorba de distracţie, cultură sau arhitectură. Acapulco este una dintre cele mai căutate destinaţii din Mexic. Oraşul este împărţit în trei zone: Playa Revolcadero, unde se află cea mai mare întindere de apă şi o lagună tropicală, Puerto Marguis, unde găsim forte multe staţiuni şi Goful Acapulco, cea mai cunoscută destinaţie, datorită unui lanţ muntos ce formează un port natural, cu hoteluri de renume, viaţă de noapte tumultoasă, magazine, restaurante şi cafenele.

De asemenea, Cancun este o destinaţie unde se pot vizita ruine antice, dar sunt şi locuri paradisiace de relaxare: turiştii sunt atraşi de această zonă în special datorită plajelor cu nisip alb şi fin, a apelor turcoaz, a lagunelor şi a mangrovelor. Turiştii pot vizita în Cancun: Acvariul Interactiv, Insula Mujeres, formaţiunile stâncoase Grutas de Aktun Chen şi rezervaţia biosferică Stan Ka an.  La aproximativ de 200 de km de Cancun se asutuează Chichen Itza, mândria culuturii Maya îmbinată cu influente toltece. Aici se află Casa Roşie, o bisericuta mayaşă şi muzeul de arheologie. De asemenea, aici se organizează spectacole de lumini şi de sunet, care amintesc de vechea civilizaţie.

Pentru cei care aleg ca destinaţie exotică Republica Dominicană, aceştia pot vizita staţiunea Punta Cana, care oferă un stil european de vacanţă şi toată gama de sporturi marine şi atracţii: Parcul Manati, spectacol cu delfini, spectacol cu cai dresaţi, ce concurează cu Şcoala Spaniolă de Călărie. Turiştii mai pot opta şi pentru Puerto Plata, un oraş situat în nordul insulei. Playa Dorada este plaja cu cele mai multe hoteluri şi oferte de distracţie, inclusiv un teren de golf cu 18 găuri. De asemenea, Santo Domingo poate fi o destinaţie ideală de vacanţă. Acesta este cel mai vechi oraş locuit de europeni, primul oraş colonial spaniol din “ Lumea nouă”. După Havana (Cuba), Santo Domingo este cel mai popular oraş din Caraibe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate