Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tudorel Toader începe selecția unui nou procuror general. Reacția lui Lazăr: ”Să spună bărbăteşte ce probleme sunt”

Publicat

lazar

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat joi că va declanșa procedura de numire a unui nou procuror general al României. Acesta a precizat că până la finalul lunii aprilie, când va expira mandatul lui Augustin Lazăr, va exista un nou procuror general.

La ieșirea de la Parchetul General, ministrul Justiției a declarat că va merge la minister și va declanșa procedura de numire a unui nou procuror general. Potrivit declarației acestuia, momentan nu este nici un procuror vizat pentru această funcție și că va aștepta să vadă cine se înscrie.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Tudorel Toader, așteptat pentru ”ievaluare”, în fața Curții de Apel Alba Iulia. ”Să își dea demisia!”

„Voi merge la minister şi voi declanşa procedura de numire a noului procuror general. La finalul lunii aprilie, expiră mandatul (lui Augustin Lazăr -n.r.) şi voi declanşa între timp şi, în felul acesta, până la expirarea perioadei, vom avea un nou procuror general. Nici nu am declanşat procedura şi acuma vizăm? Vedem cine se va înscrie şi atunci vom vedea. Nu avem de unde să ştim, să vedem cine se va înscrie şi atunci vom vedea”, a declarat Tudorel Toader, pentru Mediafax pe scările Parchetului General din București.

Procedura de revocare din funcția de procuror general a lui Augustin Lazăr a fost declanșată de Tudorel Toader în data de 24 octombrie 2018. Președintele României, Klaus Iohannis a anunţat că nu îl va revoca pe Augustin Lazăr din funcție, în urma aviziului negativ dat de către CSM.

Potrivit Digi24, Augustin Lazăr a declarat în replică că procedura de numire nu a fost încă declanșată și că Tudorel s-a întâlnit la Parchetul General pentru a discuta cu un procuror pentru „probleme de reprezentativitate”.

„Să vină la conducătorul instituţiei şi să-i spună bărbăteşte ce probleme sunt. Domnia sa a venit la mine în instituţie. Cum să mă convoace?”, a spus Augustin Lazăr. „Dacă a venit în Ministerul Public, singurul care poate lua o decizii conform legii şi de a reprezenta Ministerul Public este procurorul general. Domnia sa a contactat un procuror care are probleme de reprezentativitate”, a declarat Augustin Lazăr.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax