Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Turişti BLOCAŢI cu maşina în zăpadă, pe Transalpina. O familie cu un copil de 8 ani din Alba Iulia a cerut ajutorul jandarmilor montani

Publicat

transalpina iarna O familie din Alba Iulia a rămas blocată cu maşina în zăpadă pe Transalpina, vineri după-amiaza. Este vorba despre doi tineri şi un copil de 8 ani, care au intrat cu maşina pe sectorul de drum închis circulaţiei, dinspre barajul Oaşa, spre Obârşia Lotrului, dar nu au mai putut continua drumul, din cauza stratului mare de zăpadă. Au cerut ajutor la 112, iar jandarmii montani de la Şugag au pornit în căutarea lor.

UPDATE 2: La ora 18:55 s-a terminat intervenția. Cei trei au fost ajutați să coboare până la Barajul Oașa unde au fost preluați de un echipaj de poliție.

UPDATE: La ora 18:20 jandarmii montani au ajuns la vehiculul înzăpezit. Mașina este blocată în zăpadă și se încearcă scoaterea acesteia. Ocupanții sunt în afara oricărui pericol.

Apelul la 112 a fost înregistrat după ora 17.30. Cei doi tineri, de aproximativ 35 de ani şi un copil de 8 ani sunt din Alba Iulia şi se află într-o maşină Skoda Fabia. Au plecat spre Obârşia Lotrului, pe sectorul de drum închis circulaţiei în această perioadă, tronson pe care utilajele de deszăpezire nu intervin. Au rămas blocaţi în zăpadă, astfel că au avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani, care au pornit în căutarea lor.

Aceştia au comunicat prin 112 că nu au mai putut înainta cu maşina la aproximativ patru kilometri în zona de drum închis, semnalizată dinspre judeţul Alba, astfel că este posibil ca familia să se afle în zona Pasului Tărtărău. Vineri după-amiaza, acolo ningea viscolit şi se înregistrau minus 3 grade Celsius.

La începutul lunii februarie, alţi doi tineri au rămas blocaţi cu un autoturism Ford Focus, pe Transalpina. Au fost salvaţi tot de jandarmii montani, după ce au trecut cinci kilometri de zona de semnalizare a drumului închis.

Vezi FOTO-VIDEO: Turişti BLOCAŢI în zăpadă, cu un autoturism, pe Transalpina. Au fost salvați de jandarmii montani

Alţi doi tineri, din Craiova, au trecut prin aceleaşi momente de cumpănă, în decembrie, după ce s-au aventurat pe drumul montan nedeszăpezit. AICI, detalii.

Reamintim că DN67 C Transalpina este închisă circulaţiei publice, din noiembrie, de la kilometrul 69, traseul dinspre Sebeş, în zona Curpăt – Tărtărău, spre Obârşia Lotrului – Rânca. Tronsonul va fi redeschis în această primăvară, în funcţie de condiţiile meteo.

Cei care se aveturează şi nu respectă restricţiile de circulaţie riscă, pe lângă eventuale accidente şi sancţiuni de la Poliţie şi Jandarmi.

Potrivit art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 „nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public, reprezintă contravenție şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 6 şi 8 puncte amendă (între 510 şi 680 lei) iar, ca măsură complementară, permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 60 de zile”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax