Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ucigașul primarului din Lunca Mureșului cere revizuirea hotărârii prin care a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Publicat

Barsony Gligor, bărbatul condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare pentru uciderea primarului din Lunca Mureșului, Ioan Rusu, a formulat o cerere de revizuire a hotărârii definitive.

În cursul urmării penale, Barsony a refuzat să dea declarații în fața procurorilor, iar în instanță, chiar și când a avut cuvântul final, a spus că este nevinovat. 

Potrivit reprezentanților Tribunalului Alba, în cererea scrisă de mână, pe o coală A4, bărbatul a menționat că motivele pentru revizuire le va expune în instanță.

Cererea a fost înregistrată pe rolul instanței în data de 22 octombrie, iar o primă ședință va avea loc luna viitoare, în 11 noiembrie.

CITEȘTE ȘI: Sentință DEFINITIVĂ pentru ucigașul primarului de la Lunca Mureșului. Va petrece 30 de ani în închisoare

Ioan Rusu, fost primar al comunei Lunca Mureșului, a fost ucis  în 26 noiembrie 2016, vestea bulversând a doua zi comunitatea locală. Potrivit rechizitoriului, ”pe fondul unui conflict spontan, Barsony Gligor i-a aplicat victimei de 62 de ani mai multe lovituri cu un cuţit, cauzându-i 20 plăgi, unele tăiate altele înţepate, situate la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului şi genunchiului stâng, care au condus la deces”.

Bărbatul ucis a fost găsit noaptea, în jurul orei 3.30, lângă maşina proprie, la marginea satului, de către şeful de post şi un prieten de familie.

 După multe cercetări, inclusiv după teste ADN, Barsony Gligor a fost considerat principalul suspect și a fost trimis în judecată.

La stabilirea pedepsei de 30 de ani de închisoare, Tribunalul Alba a reţinut violenţa cu care a fost comisă fapta, dar şi conduita sa, având în vedere că nu a recunoscut săvârşirea acesteia, în pofida probelor ştiinţifice prezentate în instanţă.

Pedeapsa aplicată bărbatului a fost și este una dintre cele mai dure aplicate pentru crimă în România.

CITEȘTE ȘI: Crima de la Lunca Mureșului: Motivarea pedepsei de 30 de ani de închisoare pentru asasinul fostului primar

Sentința definitivă a fost dată de magistrații Curții de Apel Alba Iulia, în data de 31 mai 2018, când judecătorii au respins apelul bărbatului.

Pe lângă cei 30 de ani de închisoare cu executare, acesta a mai fost obligat la plata a 300.000 de lei, cu titlul de daune morale, câte 100.000 de lei pentru fiecare membru al familiei primarului, soția și cei doi copii.

Barsony Gligor este încarcerat la Penitenciarul Aiud unde își ispășește pedeapsa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax