Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UE discută eliminarea pesticidelor în următorii ani, pentru a proteja albinele. Inițiativă semnată de peste un milion de cetățeni

Publicat

UE încearcă eliminarea pesticidelor în următorii ani pentru a proteja albinele, polenizatori naturali cu un rol crucial în menținerea biodiversității.

Parlamentarii europeni au discutat în această săptămână despre o Inițiativă Cetățenească Europeană care solicită eliminarea treptată a pesticidelor sintetice până în 2035 și crearea unei agriculturi prietenoase cu albinele.

Inițiativa, semnată de peste 1,2 milioane de cetățeni europeni, cere eliminarea treptată, cu 80%, a pesticidelor sintetice din agricultura UE până în 2030, începând cu cele mai periculoase, pentru ca, până în 2035, în agricultură să nu se mai utilizeze pesticide sintetice.

Inițiativa mai vizează refacerea ecosistemelor naturale din zonele agricole, astfel încât agricultura să devină un vector pentru refacerea biodiversității și reformarea agriculturii, acordând prioritate agriculturii la scară mică și sprijinind creșterea rapidă a practicilor agroecologice și ecologice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax