Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UE închide spațiul aerian pentru avioanele rusești, livrează armament Ucrainei și interzice site-urile Sputnik și Russia Today

Publicat

Decizii istorice ale Uniunii Europene în contextul conflictului din Ucraina. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a declarat, duminică seara, că UE va finanța cumpărarea și livrarea de armament pentru Ucraina.

De asemenea, va închide tot spațiul aerian pentru avioanele rusești. Decizia vine după ce mai multe țări UE au făcut aceste demersuri, independent.

Vezi VIDEO: Război în Ucraina. A patra zi de REZISTENȚĂ. Rușii nu reușesc să ocupe Kievul. Lupte grele pentru fiecare metru de pământ

„Propunem o interdicție pentru toate aeronavele deținute de ruși, înregistrate și controlate de ruși. Aceste aeronave nu vor mai putea ateriza, decola sau survola teritoriul Uniunii Europene. Acest lucru se va aplica oricărui avion”, a declarat von der Leyen, conform CNN.

„Spațiul nostru aerian va fi închis pentru orice avion rusesc. Și asta include și avioanele private ale oligarhilor”, a mai spus aceasta.

Site-urile media Sputnik și Russia Today vor fi blocate.

“Publicațiile de stat Sputnik și Russia Today, precum și filialele acestora, nu vor mai putea să își împrăștie minciunile pentru a justifica războiul lui Putin”, a spus von der Leyen.

Nu în ultimul rând, UE va aplica sancțiuni regimului Lukașenko, în ceea ce privește exporturile.

sursă: Mediafax

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    duminică, 27.02.2022 at 19:56

    De ” sictirit ” ce Este,de Aceste masuri ( mai ales de munitia si armele livrate Ucrainei de catre tarile UE, inclusiv de Romania ! )”Tarul ” ” pe viata ” Vladimir Putin a Ridicat Gradul de Alerta de Aparare a Rusiei, inclusiv a fortei de descurajare Nucleare Strategice, SI A Acceptat tratative, fara pre-conditii, intre vice ministrii de interne, cu Ucraina, Langa Granita cu Belarusia, dar pe teritoriul ucrainean, semn ca pierderile de militari si tehnica de lupta ( tancuri, avioane SI elicoptere,inclusiv detasamentul Cecen, condus de un General cecen ) l-au facut sa-l cam ” arda izmenele ” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax