Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ultimii martori audiați în procesul dintre comisarul Berbeceanu și fostul șef SRI Alba, Ioan Tarnu

Publicat

”Confruntarea” în instanță dintre fostul șef al SRI Alba, Ioan Tarnu, și fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate în Alba, Traian Berbeceanu, se apropie de final.

În ședința din data de 12 martie, de la Tribunalul Alba, au fost audiați ultimii martori. De asemenea a fost fixată și data de pronunțare a instanței, în 26 martie 2019.

Reamintim că, în urmă cu 8 luni, Ioan Tarnu a pierdut, la Judecătoria Alba Iulia, procesul cu Berbeceanu și a fost obligat la plata de 20.000 lei pentru o serie de „afirmații mincinoase” la adresa fostului şef BCCO, într-o emisiune la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: ”Confruntarea” dintre Traian Berbeceanu și Ioan Tarnu s-a mutat la Tribunalul Alba. Pretenții de 150.000 de lei

Procesul s-a mutat în formă de apel la Tribunalul Alba, unde pretențiile se ridică la suma de 150.000 lei.

La începutul lunii octombrie a anului 2017, Traian Berbeceanu a deschis un proces împotriva lui Ioan Tarnu, fostul șef al Serviciului Român de Informații – Direcţia Judeţeană Alba, acuzându-l pe cel din urmă de declaraţii mincinoase.

Comisarul l-a dat în judecată pe Tarnu pentru afirmații calomnioase, după ce acesta a din urmă a apărut într-o emisiune la Antena 3, în care a făcut acuzații legate modul în care fostul șef al BCCO Alba Iulia și-ar fi instrumentat dosarele, inclusiv legate de o presupusă tentativă de înscenare a cărei victimă ar fi urmat să fie fiica fostului șef SRI.

În primă instanță, Berbeceanu i-a cerut lui Tarnu să își retragă public declarațiile făcute, el nu a fost de acord nici somat prin executor judecătoresc, comisarul recurgând la planul al doilea.

CITEȘTE ȘI: Fostul șef al SRI Alba, Ioan TARNU a pierdut procesul cu Traian BERBECEANU, la Judecătoria Alba Iulia

La începutul lunii octombrie 2017, dosarul, în care comisarul avea calitatea de reclamant și fostul șef SRI cea de pârât, a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, unde Berbeceanu cerea daune morale de 20.000 lei pentru „afirmațiile mincinoase” făcute de Tarnu.

La data de 2 februarie 2018, procesul celor doi a fost mutat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, deoarece Ioan Rus, avocatul lui Tarnu, a făcut apel la o prevedere din noul cod de procedură civilă, potrivit căreia procesele în care sunt invocate pretenții financiare mai mici de 200.000 de lei sunt de competența Judecătoriei. Instanța a fost de acord și a trimis dosarul la Judecătoria Alba Iulia.

Pe 11 mai, s-a dat sentința în cadrul procesului unde Judecătoria Alba Iulia a „constatat că pârâtul a încălcat drepturile nepatrimoniale ale reclamantului prin acordarea interviului difuzat la data de 5 septembrie 2017, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, pe postul de televiziune Antena 3”.

„Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 20.000 lei cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral suferit de reclamant prin încălcarea drepturilor sale nepatrimoniale de către pârât. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 3220 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Alba Iulia. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11.05.2018”, se arată în decizia instanței.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax