Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ultimul colac de salvare pentru Bazinul Olimpic. Florin Roman: „Îi promit primarului că toți consilierii USL vor aproba bani pentru lucrări”

Publicat

Lucrările de reabilitare a Bazinului Olimpic din Alba Iulia ar putea fi reluate, printr-o colaborare între Primărie, Consiliul Local și Consiliul Județean. După numeroase amânări ale termenelor de finalizare, invitații lansate/refuzate la o discuție între autorități despre găsirea unei soluții comune pentru finalizarea lucrărilor și după ce primarul Mircea Hava a anunțat că este dispus să colaboreze cu Consiliul Judetean, albaiulienii pot spera din nou că vor avea un loc în care să poată să înoate în oraș.

„Salut declarația primarului Mircea Hava și îi promit că toți consilierii USL, locali și județeni, vor vota pentru ca această sumă să fie alocată pentru lucrările de la Bazinul Olimpic, astfel încât lucrările să fie terminate în termen cât mai scurt. Eu sunt deschis la această chestiune, era una dintre soluțiile pe care le întrevedeam și eu. Într-adevăr se poate face o asociere între CL și CJ, astfel încât să acoperim acel rest de plată și să putem finaliza lucrările. Sunt convins că ar fi un prim pas pentru o colaborare normală. Putem foarte ușor să rezolvăm această problemă”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman.

Lucrările la Bazinul Olimpic nu vor fi sistate

Societatea care efectuează lucrările, TIM SA, i-a comunicat vicepreședintelui Consiliului Judetean că, în ciuda situației, nu va înceta reabilitarea Bazinului Olimpic din Alba Iulia. Cu toate că deocamdată nu sunt bani, firma a declarat că va continua să lucreze și „pe datorie” până la clarificarea situației. În viitoarea perioadă, va avea loc o înâlnire între TIM, Primărie și CJ Alba prin care să se decidă o soluție de plată „vrem să vedem dacă putem să preluăm acoperirea diferenței de 37 de miliarde de lei cât mai este de executat, la nivelul Primăriei și CJ Alba, dacă se dorește cu adevărat acest lucru și nu vorbim doar de declarații de presă”, a precizat Florin Roman.

Florin Roman a explicat că situația în care se află bazinul din Alba Iulia nu este singulară și nu depinde în niciun fel de culoarea politică a primarului. „Decizia CNI este de a sista investițiile la toate bazinele olimpice din țară. Vă prezint o situație la orașelor în care s-au sistat lucrările la bazine și culoarea politică a primarului: Slobozia – PSD, Slatina – PSD, Mureș – PDL, Ilfov Otopeni – PSD, Hunedoara – USP, Brașov – PDL, Bistrița Năsăud – PSD, Bacău – PNL, Timișoara – PNL”.

Aceasta este situația costurilor lucrărilor la Bazinul Olimpic: total plăți efectuate până la 31 decembrie 2012 – 7.603.307 lei, valoarea totală a investiției este de 11.308.740 lei, mai rămâne un rest de aproximativ 25%, în sumă de 3.705.333 lei.

De asemenea, vicepreședintele Consiliului Județean a făcut din nou un apel la toți parlamentarii de Alba să facă lobby la Ministerul Dezvoltării și în Parlament pentru obținerea acestor bani care ar permite finalizarea lucrărilor de reabilitare a Bazinului Olimpic.

CITEȘTE ȘI CNI sistează din nou lucrările la Bazinul Olimpic. Hava: „Nu excludem o colaborare cu CJ Alba pentru finalizarea investiției de la bazin”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. mda

    joi, 31.01.2013 at 15:13

    ar fi bine nu doar in acest caz sa colaboreze in tot ce este in interesul orasului. trebuie si hava sa inteleaga ca dca ponta are ceva personal cu el e strict problema premierului, sunt convins ca usl-istii din judet vad altfel problema. ar fi timpul sa se aseze la masa si sa se inteleaga ca niste oameni maturi manati de intentii bune pentru orasul asta.

  2. piticu atomik

    sâmbătă, 02.02.2013 at 01:42

    akm toti usl aproba sa ramana piticu vice?
    pai la victorie cu pdl si akm cu psd?
    draq te mai intelege

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax