Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ultimul tronson de 30 de kilometri al Autostrăzii Sibiu-Pitești, în procedura de achiziție. Va avea un viaduct de 760 de metri

Publicat

Ultimul tronson al Autostrăzii Sibiu-Pitești a intrat în procedura de achiziție publică, toate celelalte fiind scoase deja la licitație, în evaluare, proiectare sau execuție.

Este o porțiune de aproximativ 30 de kilometri dintre Boița și Cornetu. Pe 50 la sută din traseu vor fi lucrări de artă: poduri, viaducte, tuneluri.

Este al doilea lot a cărui construcție este estimată la circa un miliard de euro. Cel mai lung dintre viaducte va avea 760 de metri și vom avea și, de asemenea, 7 tuneluri.

Autoritățile estimează că proiectarea celor circa 30 de kilometri dintre Boița și Cornetu va dura cel mult 2 ani, iar lucrările efective se vor întinde pe cel mult 5 ani și 4 luni.

Compania de Drumuri a trimis deja toată documentația la Agenția Națională pentru Achiziții Publice.

Cel mai important tronson al autostrăzii Sibiu-Pitești este, însă, cel dintre Cornetu și Tigveni, care are o lungime de 37 de kilometri. Fără el, traficul ar continua să treacă prin Râmnicu Vâlcea, adică tot peste Dealul Negru. Pe acest lot va fi construit și un tunel de 1,7 kilometri.

Sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax