Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un al doilea grup de pelerini din Alba, blocat în Israel. Arhiepiscopia Ordodoxă va suporta costurile repatrierii pentru toți

Publicat

Două grupuri din Alba formate din 49, respectiv 28 de persoane, aflate în pelerinaj în Israel, ar urma să plece spre ţară cu avionul de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv în cursul nopţii de duminică spre luni şi luni, costurile legate de repatriere urmând să fie suportate de către Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Oliviu Botoi, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, că un grup de pelerini, format din 49 de persoane din zona Apuseni, însoţit de preotul Adrian Rednic, a rămas de sâmbătă în Ierihon – unde se aflau, potrivit programului de pelerinaj, în momentul izbucnirii evenimentelor.

Un al doilea grup, format din 28 de persoane din Alba Iulia, coordonat de preotul Nicolae Topîrcean, se afla duminică la un hotel din Bethleem.

Grup de 49 de turiști din Apuseni, BLOCAȚI într-un hotel din Palestina. Nu pot pleca nici spre Tel Aviv, nici spre Amman

Ambele grupuri, care ar fi trebuit să se întoarcă la Cluj-Napoca în câteva zile cu o companie privată, ar urma să fie repatriate cu avioane ale companiei de stat.

Alba24 a discutat cu un reprezentant al grupului rămas în Ierihon. Aceștia au plecat duminică după amiază cu un autocar spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, cu speranța că vor fi lăsați să plece cu avionul spre România.

  • UPDATE: Grupul din Apuseni a ajuns în Tel Aviv și așteaptă în aeroport, zborul spre casă. Cel mai probabil vor pleca în jurul orei locale 1:30. Vor ajunge la București, unde vor fi așteptați de autocare. ”Atmosfera e liniștită, sunt trupe de securitate în aeroport, dar nimic ostentativ. Drumul până aici a fost liniștit” a spus unul dintre membrii grupului, pentru Alba24.

Oliviu Botoi a precizat că Arhiepiscopia, prin Centrul de Pelerinaje, suportă costurile legate de transportul pelerinilor în ţară.

Celelalte trei pelerinaje din Alba care erau programate pentru luna octombrie în Israel, unde toate locurile erau ocupate, au fost amânate.

În general, pelerinii din Alba, şi nu numai, se cazează la hoteluri din Bethleem, în Cisiordania, datorită costurilor mai mici decât în Ierusalim, de unde, trecând prin punctul de control, pleacă apoi în pelerinaj spre diverse destinaţii din Ţara Sfântă.

Israelul şi Fâşia Gaza au intrat în război sâmbătă, după ce aripa militară a mişcării islamiste palestiniene Hamas a lansat o ofensivă surpriză, lansând mii de rachete şi infiltrând luptători pe teritoriul israelian pe uscat, pe mare şi pe calea aerului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax