Connect with us
Publicitate

AIUD

Un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru un tânăr din Alba care a provocat un accident mortal. Ce s-a întâmplat

politia-rutiera

Publicat

Un tânăr din Alba care în urmă cu mai bine de un an a provocat un accident rutier, în urma căruia o femeie a decedat, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Aiud. 

Potrivit motivării instanței, tânărul care pe atunci avea 21 da ani, în timp ce conducea un Audi, pe DN1, în afara localității Lopadea Veche, nu a respectat distanța regulamentară a intrat în mașina din față – o Dacia Logan pe care a proiectat-o pe sensul opus de mers, într-un Volvo care circula regulamentar.

În urma impactului violent dintre Dacia Logan și Volvo, două femei de 89 și 55 de ani pasagere în Dacia au fost rănite.

Accidentul s-a petrecut pe 1 martie 2020.

CITEȘTE ȘI: UPDATE: ACCIDENT pe DN1 la ieșire din Aiud spre Turda. Două persoane rănite după ce trei mașini s-au lovit

O zi mai târziu, pe 2 martie 2020, una dintre cele două femei rănite, a decedat la spital.

”instanța notează că în data de 01 martie 2020, ora 15:36, pe DN 1, la km 415 + 300 m, în afara localității Lopadea Vopadea județul Alba,  în timp ce conducea autoturismul marca Audi inculpatul nu a păstrat o distanță de siguranță corespunzătoare în mers și a intrat în coliziune cu autoturismul marca Dacia Logan c condus în același sensproiectându-l pe sensul opus de mers, în autoturismul marca Volvo.

CITEȘTE ȘI: UPDATE FOTO: Accident GRAV de circulație pe DN1, la Sântimbru. O persoană și-a pierdut viața și alte două au fost rănite

În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală a (n.r femeii în cauză), pasageră în autoturismul Dacia Logan, care ulterior, în data de 02 martie 2020, a decedat, precum și rănirea ușoară a (n.r. unei alte femei) aceasta suferind leziuni corporale ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile îngrijiri medicale”, se arată în motivarea Judecătoriei Aiud.

Pedeapsa

În data de 20 octombrie 2021, magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat pe tânăr la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.

De asemenea a mai fost obligat la 60 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Orașului Teiuș sau în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, conform deciziei consilierului de probațiune.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate